Interessant:

iPhone 6 en 6 Plus uit elkaar geschroefd

nieuws 25 september 2014 om 15:18

Redacteuren van de website iFixit hebben de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uit elkaar geschroefd om eens aandachtig de binnenzijde van de toestellen te bestuderen. Daardoor weten we nu meer over onder andere de batterijsterktes van nieuwe iPhones.

Uit de technische studies van iFixit blijkt dat de iPhone 6 beschikt over een 1.810 mAh batterij en de iPhone 6 Plus over een 2.915 mAh batterij (Apple meldt zelf nooit de batterijsterktes). Dankzij de grotere batterij biedt het Plus-model een langere batterijduur dan kleinere iPhone 6, ondanks het grotere scherm. De batterij van de iPhone 6 Plus heeft bijna de dubbele capaciteit van de voorgaande iPhone 5S (die over een 1.560 mAh batterij beschikt). Waar de batterij van de iPhone 6 vandaan komt is echter onduidelijk: aan de voorzijde zijn er markeringen van Apple South Asia (Thailand) en Apple Japan te zien, terwijl aan de achterzijde staat dat de batterij uit Huizhou (China) komt.

De iPhone 6 heeft aan bovenzijde een kleine 'bump' (uitstulping) van 0,6 millimeter, omdat Apple een verbeterde, maar enigszins dikkere lens heeft gebruikt. De iPhone 6 Plus beschikt als extra ten opzichte van de iPhone 6 over optische beeldstabilisatie. Het lenselement van het Plus-model, aan de linkerzijde, is genesteld in een klein metalen omhulsel en de sensor wordt omgegeven door elektromagnetische spoelen aan de rechterzijde om trillingen te voorkomen. De iPhone 6 Plus beschikt verder net als de HTC One M8 over twee plastic antenne-strips aan de buitenzijde, welke zorgen voor een betere draadloze ontvangst (die anders door een volledige metalen behuizing zou worden geblokkeerd).

iFixit geeft Apple verder complimenten voor de vernieuwde manier (ten opzichte van de iPhone 5S) waarop de hometoets is verbonden met het moederbord en voor de manier waarop de vingerafdruksensorkabel is herlegd. Deze verbindingen zijn nu minder fragiel, wat moet zorgen voor minder defecten en voor eenvoudigere herstelmogelijkheden.

iPhone 6 binnenzijde: 1.810 mAh batterij (via iFixit.com)
iPhone 6 binnenzijde: 1.810 mAh batterij (via iFixit.com)

iFixit.com