Interessant:

Medion onthult JuniorTab-kindertablet

nieuws 3 september 2014 om 09:48

Medion introduceert de JuniorTab (LifeTab S7321), haar eerste speciale kindertablet. De JuniorTab heeft een 7-inch HD IPS-display, draait op Android 4.4.2 KitKat en biedt een speciale Junior-Modus voor kinderen.

De Medion JuniorTab (LifeTab S7321) is de eerste speciale kindertablet van Medion. Naast een 7-inch HD IPS-display en het Android 4.4.2 KitKat-besturingssysteem beschikt de JuniorTab daarom over een rubberen beschermcover, die de tablet beschermt tegen stoten en vallen. De JuniorTab staat standaard ingesteld op de Junior-Modus, waarin kinderen in een veilige omgeving kunnen gamen en internetten. Volwassenen kunnen omschakelen naar een volwaardige modus.

De JuniorTab weegt 310 gram en komt in het blauw, roze, grijs of wit. De rubberen beschermhoes is uitgevoerd in het rood, groen of blauw. Verder is de tablet voorzien van een 1,6GHz quad-core ARM Cortex A9-processor met 1GB RAM, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), WiFi, Bluetooth 2.1 en een 2-megapixel camera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera/webcam. De tablet biedt toegang tot de Google Play Store. Applicaties voor het bekijken en bewerken van Office-documenten (Softmaker Office), voor het afspelen van media (LIFE Player) en om mee te tekenen (Drawing Pad) zijn voorgeinstalleerd.

De Medion JuniorTab (LifeTab S7321) verschijnt in het vierde kwartaal van 2014 in Duitsland voor een prijs van 119 euro. Het is nog niet bekend of de tablet ook naar Nederland komt.

Medion JuniorTab (LifeTab S7321)
Medion JuniorTab (LifeTab S7321)

Medion