Interessant:

HTC Zoe verschijnt als Android 4.4-app

nieuws 15 augustus 2014 om 09:17

HTC heeft een gratis beta-versie van de HTC Zoe-videoapp (onder de kortere naam Zoe) uitgebracht voor Android 4.4 KitKat. De app kwam eerder alleen voorgeinstalleerd op HTC-smartphones.

HTC kondigde afgelopen maart reeds aan dat HTC Zoe als app naar Android zou komen. Nu laat het Taiwanese bedrijf weten dat HTC Creative Labs, HTC's interne designstudio, een beta-editie van de HTC Zoe-app voor Android 4.4 KitKat heeft ontwikkeld. HTC Creative Labs ontwikkelde eerder onder meer het design van de HTC Sense 6- en de HTC BlinkFeed-interface.

Zoe is een toepassing waarmee je een reeks hoge kwaliteit foto's kan vastleggen en deze vervolgens transformeren tot een korte videocip. HTC Zoe biedt geavanceerde bewerkingsopties in je fotogallerij en is ook een sociaal en cloud-gebaseerd platform. Je kunt Zoe Video's delen op je tijdlijn en vrienden uitnodigen om hun foto's, video's en favoriete nummers toe te voegen. De toepassing komt voort uit Video Highlights, een van de favoriete toepassingen van het HTC Creative Labs op de HTC One M7.

De Zoe-app is gratis beschikbaar in de Google Play Store en draait op apparaten van HTC, Samsung en LG met Android 4.4 KitKat. HTC benadrukt het dat het een betaversie is, dus dat de software nog gebreken kan vertonen. Een update staat gepland voor later dit jaar.

Zoe-app voor Android 4.4 KitKat
Zoe-app voor Android 4.4 KitKat

HTC Blog