Interessant:

LG KizON: wearable voor kinderen

nieuws 15 juli 2014 om 12:17

LG introduceert de LG KizON, een speciale wearable voor jonge kinderen. Met deze armband (met WiFi- en GPS-ondersteuning) kunnen ouders real-time op hun smartphone of tablet bijhouden waar hun kinderen zich bevinden.

De LG KizON, een nogal groot uitgevallen armband in verhouding tot de kleine kinderpols, beschikt over de functie 'One Step Direct Call'. Deze functie geeft ouders informatie over de locatie van hun kinderen en ouders kunnen ermee met hun kinderen communiceren. Ook kinderen zelf kunnen met KizON communiceren: met een druk op de One Step Direct Call-toets bellen zij een vooringesteld telefoonnummer (dat op elk moment kan worden veranderd via een smartphone of tablet met Android 4.1 of hoger). Als een kind niet binnen 10 seconden antwoordt op een inkomende oproep van een vooringesteld nummer, maakt KizON automatisch verbinding met de ouders en activeert het de ingebouwde microfoon, zodat ouders kunnen luisteren wat hun kind aan het doen is.

Een andere belangrijke functie van KizON is Location Reminder, waarmee ouders op gezette tijden informatie over de locatie van hun kind kunnen krijgen. KizOn heeft een 400 mAh batterij met een batterijduur van 36 uur en als deze minder dan 25 procent wordt, krijgen ouders een waarschuwing op hun smartphone of tablet. De armband is vervaardigd van ecovriendelijk materiaal, dat waterbestendig en vlekbestendig is. Het apparaatje meet 34,7 x 55,2 x 13,9 millimeter, heeft 64GB RAM en 125MB ROM geheugen en komt in het blauw, roze of groen. Ook komen er verschillende accessoires voor beschikbaar.

De LG KizON is 10 juli in Zuid-Korea geintroduceerd. Het toestel komt in het derde kwartaal van 2014 naar de Verenigde Staten en Europa. Het is nog niet bekend of KizON ook in de Benelux beschikbaar zal zijn. LG introduceerde eerder de LG Lifeband Touch (een fitness-armband) en de LG G Watch (een smartwatch) voor volwassenen.

LG KizON
LG KizON

LG Newsroom