Interessant:

LG KizON komt naar Europa

nieuws 13 november 2014 om 14:34

De LG KizON, tot op heden alleen beschikbaar in Zuid-Korea, komt naar Europa. De KizON is een speciale wearable voor jonge kinderen met WiFi- en GPS-ondersteuning, waarmee ouders in real-time kunnen zien waar hun kinderen zich bevinden.

De LG KizON, een nogal groot uitgevallen armband in verhouding tot de kleine kinderpols, beschikt over de functie 'One Step Direct Call'. Deze functie geeft ouders informatie over de locatie van hun kinderen en ouders kunnen ermee met hun kinderen communiceren. Ook kinderen zelf kunnen met KizON communiceren: met een druk op de One Step Direct Call-toets bellen zij een vooringesteld telefoonnummer (dat op elk moment kan worden veranderd via een smartphone of tablet met Android 4.1 of hoger).

Als een kind niet binnen 10 seconden antwoordt op een inkomende oproep van een vooringesteld nummer, maakt KizON automatisch verbinding met de ouders en activeert het de ingebouwde microfoon, zodat ouders kunnen luisteren wat hun kind aan het doen is. Een andere belangrijke functie van KizON is Location Reminder, waarmee ouders op gezette tijden informatie over de locatie van hun kind kunnen krijgen.

"KizON is ontwikkeld als antwoord op de meningen van consumenten dat technologie gebruikt moet worden om de levens van ale consumenten te verbeteren en wij denken dat kinderen er de meeste baat bij hebben omdat zij de meest kwetsbare groep zijn", aldus Dr. Jong-seok Park, CEO van LG Electronics Mobile. "KizON voldoet aan de hoogste standaard kindvriendelijke producten, zodat ouders en oppassers gerustgesteld kunnen zijn dat de eerste wearables van hun kinderen een veilige technologie biedt".

De LG KizON is beschikbaar in het blauw of roze en komt in Europa in eerste instantie in Polen beschikbaar. Er is nog geen bekendheid over de beschikbaarheid en prijs in Nederland.

LG KizON
LG KizON

Korean Newswire