Interessant:

Mobiel bankieren is enorme groeimarkt

nieuws 15 juli 2014 om 16:13

Volgens onderzoeksbureau Juniper Research zullen er eind 2019 wereldwijd 1,75 miljard mensen zijn die bankieren met hun mobieltje. Nu zijn dat er nog 800 miljard.

Volgens het rapport van  Juniper Research, met de titel Mobile & Online Banking: Developed & Developing Market Strategies 2014-2019, is de technologie voor mobiel bankieren momenteel aanwezig "in de meeste gebieden" ter wereld en is er een grote vraag naar, vooral in ontwikkelingslanden en opkomende economieën. In de afgelopen 12 maanden groeide het mobiel bankieren op mobieltjes vooral in landen als China, India en Bangladesh.

In het rapport staat verder dat vrijwel 100 procent van alle banken die werden geanalyseerd, een of andere vorm van mobiel (sms, browser of app) en online bankieren aanbieden. Vrijwel alle banken hebben apps beschikbaar voor meer dan één smartphone-besturingssysteem. Mobiel bankieren-apps staan altijd in de top van meest gedownloade financiele apps in de app stores en banken zien een hoog gemiddelde logins per gebruiker per maand.

"De volwassenheid en de innovatie van services die op verschillende geografische markten wordt aangeboden, toont dat banken het mobiele kanaal inmiddels zien als een onmisbare inkomstenstroom. Echter, nu het mobiele kanaal een sleutelelement is in de strategie om klanten vast te houden, wordt het ook een grote uitdager voor traditionele instituties", aldus Nitin Bhas, de auteur van het onderzoeksrapport.

Cellular-news