Interessant:

Samsung Gear Live smartwatch geintroduceerd

nieuws 27 juni 2014 om 10:25

Samsung introduceert de Samsung Gear Live, Samsungs eerste smartwatch die draait op het nieuwe Android Wear-besturingssysteem. Het horloge is waterbestendig en heeft een helder 1,63-inch SuperAMOLED-display. [update]

"Horloges met Android Wear helpen gebruikers om toegang te krijgen tot nuttige informatie op momenten dat zij het nodig hebben", vertelt Sundar Pichai, die bij Google de scepter zwaait over de afdeling Android, Chrome & Apps. "Dankzij onze lange en nauwe samenwerking met Google hebben we succesvol de mogelijkheden van Android Wear in de Gear Live kunnen integreren", vultJK Shin, CEO van Samsung aan.

De Samsung Gear Live is qua design vrijwel gelijk aan de voorgaandeSamsung Galaxy Gear 2, maar het Tizen-besturingssysteem is op deze smartwatch vervangen door het Android Wear-besturingssysteem. De toevoeging 'Galaxy' is de naam is geschrapt, omdat de Gear Live compatibel is met alle toestellen met Android 4.3 Jelly Bean of hoger (waar de Galaxy Gear 2 alleen compatibel is met Galaxy-smartphones).

De Gear Live is voorzien van een helder 1,63-inch SuperAMOLED-display en beschikt over een ingebouwde hartslagmeter, stappenteller en fitness-toepassingen. De IP67-certificering betekent dat deze smartwatch bestand is tegen stof en water. Het toestel is verder voorzien van Bluetooth 4.0, een 1,2GHz processor, 4GB geheugen en een 300 mAh batterij.

Dankzij Android Wear heb je op de Gear Live toegang tot veel Android-apps, zoals Google Maps, Gmail en Google Now. Uiteraard ontvang je ook notificaties van binnenkomende berichten op het horloge. Als je het stemcommando "OK Google" inspreekt kan je vervolgens aan het horloge vragen stellen, zoals over reistijden of sportuitslagen. Ook is het mogelijk een opdracht in te spreken, zoals een taxi bellen, een tekstbericht sturen of een alarm instellen.

DeSamsung Gear Livekomt in het zwart of wijn-rood. De prijs is nog niet bekend. De eerste twee andere Android Wear-smartphones naast de Gear Live zijn de LG G Watch en de Motorola Moto 360.

UPDATE:De Gear Livekomt beschikbaar in zwart met verwisselbare polsbandjes en is in Nederland vanaf augustus verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 199,-.

Samsung Gear Live
Samsung Gear Live

Samsung Tomorrow