Interessant:

Adobe Slide: speciale liniaal voor iPad

nieuws 20 juni 2014 om 11:03

Adobe heeft in de Verenigde Staten met de Adobe Ink en de Adobe Slide een speciale stylus en een digitale liniaal voor de iPad op de markt gebracht. De accessoires zijn verkrijgbaar als setje voor 199 dollar (ongeveer 150 euro).

Adobe maakte afgelopen maart reeds bekend te werken aan een speciale iPad-liniaal en -stylus. Met de Adobe Slide, de digitale liniaal, kan je rechte lijnen en perfecte figuren tekenen op je iPad. De Adobe Ink-stylus is drukgevoelig en je kan er ook materialen in Adobe's Creative Cloud (zoals kleursets, favoriete tekeningen en foto's) mee openen. De Ink ondersteunt, net als de stylussen van Wacom, de mogelijkheid om via drag & drop media tussen verschillende apparaten over te dragen.

Tegelijkertijd met de Adobe Ink en de Adobe Slide kondigde Adobe nieuwe apps aan, waaronder Sketch en Line (een 'sociale teken-app' en een 'precisie-design-app') die zijn geoptimaliseerd voor gebruik met de Ink en Slide. Verder komt Adobe met Photoshop Mix, een Photoshop-versie voor de iPad. De Ink en Slide werken op iPads die draaien op iOS 7 of hoger.

De Adobe Ink en de Adobe Slide zijn als setje in de Verenigde Staten verkrijgbaar voor 199 dollar (ongeveer 150 euro). Het is nog niet bekend wanneer de accessoires naar Nederland komen.

Adobe Slide & Adobe Ink: liniaal en stylus voor iPad
Adobe Slide & Adobe Ink: liniaal en stylus voor iPad

Laptopmag Blog