Interessant:

Adobe werkt aan iPad-stylus en -liniaal

nieuws 18 maart 2014 om 15:50

Adobe, vooral bekend als producent van foto- en videosoftware, werkt aan een stylus en een liniaal voor een speciale iPad-tekenapp die later dit jaar zou worden uitgebracht.

Michael Gough, het hoofd van Adobe's designafdelding, vertelde aan de Wall Street Journal over de opkomende stylus en liniaal: "Adobe werkt altijd aan creatieve tools en deze producten zijn daar weer een voorbeeld van. Het is niet zo maar weer een stylus".

Adobe's iPad-stylus kan in combinatie met de liniaal niet alleen gebruikt worden om rechte lijnen op het scherm van de iPad te tekenen. Adobe maakt het met de tools ook mogelijk om geometrische vormen, waaronder cirkels, vierkanten, driehoeken en bogen te tekenen. De producten - die momenteel bekend staan als Project Might en Napoleon - staan gepland voor het eind van het jaar, tegelijkertijd met de release van nieuwe iPad-tekensoftware. De prijzen zijn nog niet bekend. Apple zou ook zelf een stylus - de iPen - in de planning hebben staan. Concurrent Samsung heeft momenteel veel succes met de S-Pen stylus op de Galaxy Note-modellen.

In 2011 verscheen Adobe Photoshop Touch, Adobe's speciale Photoshop-pakket voor tablets met iOS of Android.

Adobe: stylus en liniaal voor iPad
Adobe: stylus en liniaal voor iPad

TabletPC Review