Interessant:

Angry Birds Transformers aangekondigd

nieuws 18 juni 2014 om 09:52

Spelontwikkelaar Rovio heeft aangekondigd een nieuwe deal te hebben gesloten met speelgoedfabrikant Hasbro en later dit jaar Angry Birds Transformers op de markt te brengen.

Angry Birds Transformersázal wederom - net als voorgaande Angry Birds-games - een complete franchise worden. Naast een mobiele game komen er door Hasbro gelicenseerd speelgoed en andere consumentenproducten van op de markt. Hasbro gaat zelf TELEPODS-karakters maken, dieáje voor de camera van je smartphone of tablet kan houden om ze in te 'scannen': je kan dan vervolgens direct met dit karakter het spel spelen.

Hasbro maakte eerder TELEPODS voor onder meer Angry Birds Star Wars Go! en Angry Birds Star Wars II. De speelgoedfabrikant zal ook TELEPODS gaan maken voor Angry Birds Stella, een 'vrouwelijke Angry Birds-variant', die in september 2014 verschijnt.

"We zijn erg enthousiast om het iconische Transformers-universum te combineren met de melige wereld van Angry Birds", aldus Blanca Juti, hoofd marketing van Rovio. "Deze mash-up zal iedereen die in de jaren 80 is opgegroeid met de Transformers Ún huidige fans aanspreken".

Angry Birds Transformers verschijnt aankomende september.

Angry Birds Transformers
Angry Birds Transformers

Rovio