Interessant:

HTC One E8 officieel gepresenteerd

nieuws 4 juni 2014 om 11:12

HTC heeft in AziŽ officieel de HTC One E8 gepresenteerd. De E8 is een goedkopere uitvoering van de HTC One M8 met een plastic behuizing en dual-sim functionaliteit.

"De HTC One M8 heeft een nieuwe standaard gezet voor smartphones en nu brengen we het toestel in een nieuwe, spannende richting", aldus Peter Chou, CEO van HTC. "De HTC One E8 combineert stijl en substantie en representeert de ongelooflijke ervaring die consumenten tegenwoordig verwachten van een HTC One-toestel, met een design dat je nergens anders zal vinden. Als je op zoek bent naar de beste high-end smartphone-ervaring, maar wel boven de massa wil uitsteken, dan is de E8 de telefoon voor jou".

Op de HTC One E8 heeft HTC de aluminium behuizing van de†HTC One M8†vervangen door een behuizing van plastic, om precies te zijn: polycarbornaat. Verder ondersteunt de E8 dual-sim, waaronder twee simkaarten tegelijkertijd zijn te gebruiken. Het 5-inch Full HD SuperLCD3-display is gebleven, evenals het Android 4.4 KitKat-besturingssysteem, de HTC Sense 6-interface, de†dubbele frontspeakers met de HTC BoomSound-technologie en†HTC's Motion Launch-technologie (een optie waarmee je bepaalde functies op de telefoon kan gebruiken zonder het scherm te activeren).†

De 4-megapixel UltraPixel-camera van de M8 heeft plaatsgemaakt voor een 13-megapixel camera en de Duo Camera-functie en dubbele LED-flitser zijn verdwenen: de camerafuncties zijn hiermee vrijwel hetzelfde als van de HTC One mini 2. De 5-megapixel camera aan de voorzijde is wel hetzelfde gebleven. Zowel met de camera aan de voorzijde als aan de achterzijde kan je Full HD-video's opnemen en wisselen tussen camera is mogelijk met een swipe-beweging. De One E8 heeft net als de M8 een speciale Selfie-modus voor fraaie zelfportretten. Tot slot ondersteunt het toestel 4G/LTE voor snel mobiel internet.

De HTC One E8†komt in†de kleuren Polar White, Electric Crimson (=zwart), Maldives Blue, and Misty Gray. Het is nog niet bekend wanneer en of de E8 in Nederland op de markt komt.

HTC One E8
HTC One E8

HTC Blog