Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
SchermOnbekend
Camera13,0 megapixel
Foto HTC One E8 1 Foto HTC One E8 2 Foto HTC One E8 3

Inleiding

De HTC One E8 is een goedkopere uitvoering van de HTC One M8. Belangrijkste verandering is dat de behuizing van aluminium is vervangen door een behuizing van polycarbonaat, een plastic variant. Daarnaast ondersteunt de E8 dual-sim-functionaliteit, zodat je twee simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken. De E8 heeft een 5-inch Full HD-display, draait op Android 4.4 KitKat en maakt gebruik van de HTC Sense 6-interface. Het toestel is voorzien van dubbele frontspeakers met de HTC BoomSound-technologie voor een uitstekende audiokwaliteit. Tevens kan je rekenen op HTC's Motion Launch-technologie, een functie die je positie en beweging detecteert, zodat je veelgebruikte functies op de E8 kan gebruiken zonder het scherm aan te zetten. Verder beschikt de E8 over een 13-megapixel camera aan de achterzijde en een 5-megapixel camera aan de voorzijde. Met beide camera's kan je video's in 1080p Full HD-kwaliteit opnemen. Je kan wisselen tussen camera met een eenvoudige swipe-beweging. De camera aan de voorzijde heeft een speciale Selfie-modus voor fraaie zelfportetten. Deze modus beschikt over speciale software voor een goede kleurbalans van je huid, zodat je er goed uitziet. Tevens heeft de selfie-modus een countdown-timer, zodat je je zelfportret kan timen. Tot slot beschikt de HTC One E8 over een krachtige 2,5GHz quad-core processor, 4G/LTE-ondersteuning, een speciale Power Saving-modus, een 2.600 mAh batterij, 2GB RAM en 16GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD.

Apparaat & afmetingen

De HTC One E8 weegt 145 gram. De afmetingen bedragen 14,6 x 7,1 x 1,0 centimeter. De HTC One E8 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

Met de One E8 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de HTC One E8 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden.

Geheugen en connectivity

De HTC One E8 heeft 16 GB intern geheugen. Er is in totaal 1 slot voor extern geheugen beschikbaar. Om de HTC One E8 met je PC te verbinden heb je een speciale HTC datakabel nodig. Deze HTC heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De HTC One E8 bedien je middels een touchscreen. De HTC One E8 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13,0 megapixel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 5,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De HTC One E8 is uitgerust met een Super LCD3 zwart-wit scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De HTC One E8 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC One E8

Van de HTC One E8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC One E8 is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het HTC One E8 testoverzicht de testen

Specificaties HTC One E8

Algemeen
ProductHTC One E8
Aankondiging2014
VerkoopstartVerwacht in Q4
Design
Kleuren

Gewicht145 gram
Afmetingen146,4 x 70,7 x 9,9 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 801
Kloksnelheid4 core (max 2,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortSuper LCD3
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingNee