Interessant:

Intel lanceert Merrifield-processor officieel

nieuws 24 februari 2014 om 11:30

Intel heeft op het Mobile World Congress in Barcelona officieel de nieuwe Intel Atom Z3480-processor voor smartphones en tablets, eerder bekend onder de codenaam Merrifield, gelanceerd.

Intel president Renee James heeft †tijdens Mobile World Congress 2014 in Barcelona Intels groeiende computer- en communicatieportfolio van mobiele oplossingen gepresenteerd. Het complete portfolio - van de kleinste mobiele apparaten tot zeer complexe mobiele netwerken - is ontworpen om beter te kunnen concurreren in het mobiele ecosysteem van vandaag en om het volgende computertijdperk te helpen vormgeven: het Internet of Things.†Alle processors die Intel op het Mobile Word Congress heeft aangekondigd, ondersteunen 64-bit verwerking.

Voor het mobiele segment was de officiele aankondiging van Intels 'Merrifield'-processor, een chipset voor smartphones en tablets, het belangrijkst. Merrifield is de codenaam van de nieuwe 2,13GHz Intel Atom Z3480-processor die, volgens Intel, "een optimale combinatie biedt van snelle, intelligente prestaties en een lange batterijlevensduur voor Android-smartphones en tablets". Merrifield is de eerste Intel Atom-chipset die is uitgerust met de nieuwe Intel Integrated Sensor Solution, die efficiŽnt allerlei sensordata beheert, om ervoor te zorgen dat applicaties slim en contextbewust blijven draaien, ook als het toestel zich in slaapstand bevindt. Intel verwacht dat de eerste toestellen op basis van Merrifield van verschillende fabrikanten aan het begin van het tweede kwartaal gelanceerd zullen worden.

Intel gaf ook details vrij over zijn volgende generatie 64-bit Intel Atom-processor, met de codenaam 'Moorefield'. Deze zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar verschijnen in nieuwe toestellen. Moorefield voegt twee additionele IA (Intel Architecture) cores toe, voor 2,3GHz aan rekenkracht, evenals een verbeterde grafische eenheid (GPU) en ondersteuning voor sneller geheugen. Moorefield is geoptimaliseerd voor Intels 2014 LTE-platform, de Intel XMM 7260, die ook vandaag door het bedrijf is gelanceerd.

Tot slot onthulde Intel details over een gratis versie van McAfee Mobile Security voor Android- en iOS-toestellen die vanaf nu beschikbaar is. Deze beschikt over versterkte beveiligingsfuncties en ontsluit voor het eerst beveiligingsextensies in mobiele toestellen op basis van Intel-technologie. De gratis McAfee Mobile Security biedt onder andere anti-virus, app-beveiliging, webbeveiliging en een gespreks/SMS-filter, plus antidiefstaltechnologie en de mogelijkheid een backup te†backup te maken van contactgegevens.

Intel