Interessant:

Tamagotchi keert terug op 17de verjaardag

nieuws 26 november 2013 om 10:47

Ter gelegenheid van de 17de verjaardag van Tamagotchi - het digitale huisdier aan een sleutelhanger - herintroduceert fabrikant Bandai het stukje speelgoed onder de 'nieuwe' (serie)naam Tamagotchi Friends.

Bandai introduceerde Tamagotchi 17 jaar geleden: afgelopen zaterdag 23 november vierde het elektronische beestje officieel zijn verjaardag. Ook in Nederland was het digitale huisdier in de jaren 90 een ware hype. Bandai zegt wereldwijd inmiddels meer dan 79 miljoen Tamagotchi-exemplaren, in 44 verschillende versies, te hebben verkocht. Daarnaast is volgens Bandai Tamagotchi nog altijd hét nummer één merk voor meisjes tussen de 7 en 9 jaar in Japan, en daarnaast ook nog altijd een geliefd 'nostalgisch merk' in de Verenigde Staten.

Ter gelegenheid van de verjaardag van Tamagotchi herintroduceert Bandai nu het speelgoed onder de naam Tamagotchi Friends. Deze nieuwe 'interactieve digitale vrienden' zijn volgens Bandai niet precies hetzelfde als de Tamagotchi van 17 jaar geleden. De nieuwe Tamagotchi-eieren hebben een trendy design en komen in veel nieuwe karakters. Daarnaast kunnen Tamagotchi Friends nu dates, sms'jes en games delen. De schermen zijn echter nog altijd zwart-wit.

Het nieuwe Tamagotchi Friends-portfolio komt in december 2013 in Europa op de markt, de Verenigde Staten volgen in het najaar van 2014. Prijzen zijn nog niet bekend. Tamagotchi werd afgelopen februari reeds geherintroduceerd als app voor Android en iOS onder de naam Tamagotchi L.i.f.e. - een app die volgens Bandai al 2,7 miljoen keer is gedownload.

Tamagotchi Digital Friend (2013)
Tamagotchi Digital Friend (2013)

Tamagotchi Friends