Interessant:

Truphone wordt waarschijnlijk hoofdsponsor van Vitesse

nieuws 2 mei 2014 om 10:21

Naar verluidt wordt de Britse telecomprovider Truphone, waarvan Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj gedeeltelijk de eigenaar is, volgend jaar de hoofdsponsor van de Arnhemse voetbalclub Vitesse.

Dat meldt De Gelderlander te hebben vernomen uit niet nader genoemde "bronnen". De Russische Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj kocht vorig jaar voor ongeveer 85 miljoen euro 23,3 procent van de aandelen van Truphone, een groot Brits telecombedrijf dat internationaal opereert. Alexander Tsjigirinski, de Russische baas van Vitesse, wordt veelal gezien als een zetbaas van Abramovitsj: Vitesse huurt veel spelers van Chelsea die bij de club uit Londen niet aan spelen toekomen.

Vitesse wil de deal met Truphone tegenover De Gelderlander vooralsnog niet bevestigen of ontkennen. Vitesse heeft de laatste jaren veel moeite met het vinden van een hoofdsponsor. De laatste maanden was de Nederlandse mobiele telecomprovider Youfone shirtsponsor van Vitesse.

Naschrift: Truphone maakte 4 juni 2014 bekend vanaf 1 juli 2014 voor drie jaar officieel de hoofd- en shirtsponsor van Vitesse te worden.

De Gelderlander