Interessant:

Doodle Jump in SpongeBob SquarePants-editie

nieuws 2 mei 2014 om 10:42

Het populaire smartphone-behendigheidsspelletje Doodle Jump is nu beschikbaar voor de iPhone en iPad in een speciale SpongeBob SquarePants-editie.

De originele Doodle Jump-game verscheen in 2009 en inmiddels zijn er veel varianten van de game beschikbaar in alle mobiele app stores. Doodle Jump maakt gebruik van de bewegingssensor van de smartphone: je moet een springend mannetje naar een steeds hoger level zien in te brengen en daar is de nodige behendigheid voor nodig.

Doodle Jump-ontwikkelaar Lima Sky heeft een deal gesloten met SpongeBob-rechtenhouder Viacom en dat resulteert nu in Doodle Jump SpongeBob SquarePants - waarin het Doodle Jump-mannetje een SpongeBob-broek aanheeft en rondspringt in Bikinibroek, de leefwereld van SpongeBob. Vijanden zijn met bubbels te bekogelen. Je beweegt het springende mannetje door het scherm naar links of rechts te bewegen en door op het scherm te tikken schiet je bubbels.

Doodle Jump SpongeBob SquarePants lijkt in eerste instantie een symphatiek idee, maar blijkt in de praktijk een enorme financiele melkkoe. De game kost 3,59 euro in de iTunes App Store (vanaf iOS 4.3), maar ondanks de aanschafprijs is het "toch mogelijk om reclame in de app te zien" en daarnaast maakt de game ook nog gebruik van "in-app aankopen voor extra content".

Onlangs werd ook de game RollerCoaster Tycoon 4 Mobile van Atari voor iOS afgebrand door de critici vanwege het dubbele bedrijfsmodel: een aanschafprijs én opdringerige in-app aankopen.

Doodle Jump SpongeBob SquarePants
Doodle Jump SpongeBob SquarePants

iTunes App Store