Interessant:

Samsung Galaxy S5 beschikbaar in Nederland

nieuws 11 april 2014 om 14:17

De Samsung Galaxy S5 is vanaf vandaag in Nederland te koop voor een verkoopadviesprijs van 699 euro. Het nieuwe toestel is waterbestendig en beschikt over een ingebouwde hartslagmeter en een vingerafdruksensor.

Bij de vestiging van T-Mobile op de Lijnbaan in Rotterdam werd de allereerste Samsung Galaxy S5 van Nederland uitgereikt door Kevin Lee, President van Samsung Benelux. "De Galaxy S5 is ontworpen vanuit de gedachte om het moderne leven zo comfortabel mogelijk te maken," zei Kevin Lee. "Van de geavanceerde camera tot de megasnelle connectiviteit; van de innovatieve fitnesstools tot de doorontwikkelde veiligheidsfeatures - alles aan de Galaxy S5 is erop gericht het leven van mensen te veraangenamen."

De Galaxy S5 heeft een 5,1-inch Full HD SuperAMOLED-display, draait op Android 4.4 KitKat en is voorzien van Samsungs nieuwe TouchWiz 6.0 Essence-interface. Het toestel is gecertificeerd stof- en spatwaterdicht (IP-67) en beschikt over een krachtige 2,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en een geavanceerde 16-megapixel camera. De vijfde generatie Galaxy-smartphone is nu te beveiligen middels een vingerafdrukscanner, net als op de concurrerende iPhone 5S eerder het geval was. De vingerafdruksensor is ook te te gebruiken voor veilig online betalen via PayPal: je hoeft geen pin- of verificatiecodes meer in te typen om een betaling te verrichten, je hoeft alleen nog maar je vinger op het scangedeelte van de S5 te liggen.

Andere nieuwe elementen op de Galaxy S5 zijn de S Health 3.0-sofware (deze biedt een personal trainer met geintegreerde hartslagmeter en houdt bij wat je eet en welke trainingen je hebt gedaan) en de Kids Store (een soort Google Play Store voor kinderen die is beveiligd met een pincode, zodat zij geen ongewenste software onder ogen krijgen). Tegelijkertijd met de Galaxy S5 komt de Galaxy Gear Fit, een compatibele fitness-armband-accessoire (adviesprijs: 219 euro) in Nederland op de markt.

De Samsung Galaxy S5 (16GB) ligt nu in de Nederlandse winkels voor een verkoopadviesprijs van 699 euro.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy S5 vs. Galaxy S4: verschil - Samsung Galaxy S5 vs. iPhone 5S

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

portablegear.nl