Interessant:

Barack Obama neemt mogelijk afscheid van BlackBerry

nieuws 24 maart 2014 om 10:39

De Amerikaanse president Barack Obama neemt mogelijk afscheid van zijn BlackBerry. Het Witte Huis zou toestellen van LG en Samsung aan het testen als vervanging van de BlackBerry's die de staf van de regering nu gebruikt.

Barack Obama is een fervent BlackBerry-gebruiker: toen hij president werd, wilde hij zijn BlackBerry houden, terwijl hij de smartphone om veiligheidsredenen eigenlijk moest inleveren. Uiteindelijk mocht hij zijn geliefde BlackBerry houden, maar pas nadat het toestel extra beveiligd was. Tijdens een verkiezingscampagne bleek hij later moeite te hebben met de bediening van een iPhone, al gebruikt hij momenteel wel een iPad om op te lezen.

Een woordvoerder van Defensie bevestigt dat "de communicatiedienst van het Witte Huis, net als de rest van het Departement van Defensie, een scala aan mobiele toestellen aan het testen is". Een woordvoerder van BlackBerry reageerde op het nieuws door te melden dat "alleen BlackBerry is ontworpen om aan de hoge veiligheidseisen van de Amerikaanse en bevriende overheden te voldoen".

BlackBerry Q5
BlackBerry Q5

Cellular-news