Interessant:

Vodafone viert 30ste verjaardag

nieuws 24 maart 2014 om 09:12

Vodafone viert deze maand zijn 30ste verjaardag. Het merk werd op 22 maart 1984 in Londen aangekondigd als een "nieuwe portable en mobiele publieke telecommunicatieservice".

In het persbericht dat Vodafone in 1984 de deur uit deed, beloofde het verder "een echt portable en mobiel publiek telefoonnetwerk te bieden". Daarnaast staat in het 30 jaar oude persbericht te lezen dat "de nieuwe service in eerste instantie vooral gebruikt zal worden door zakenmensen, verkopers, journalisten, dokters en dierchirugen. De verwachting is dat er veel vraag komt van bedrijven in de constructie, distributie, service, autoindustrie en publieke sector."

De merknaam Vodafone is geinspireerd op de worden 'voice', 'data', en 'phone' en werd verzonnen door een van de eerste directeuren van het bedrijf in samenwerking met advertentiebureau†Saatchi & Saatchi. Dit advertentiebedrijf stelde voor om 'phone' als 'fone' te spellen, waar Vodafone's toonmalige CEO het eerst niet mee eens was, maar uiteindelijk ging hij toch overstag en later noemde hij het zelfs een "meesterlijk idee".

Vodafone is tegenwoordig het waardevolste merk van Groot-BrittaniŽ en het staat nummer 16 op de lijst van meest waardevolle merken in de wereld.

Cellular-news