Interessant:

GSMA Awards 2014 voor HTC One, Nokia Lumia 520, Nokia 105

nieuws 26 februari 2014 om 09:45

De GSMA (GSM Association) heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de winnaars van de Global Mobile Awards 2014 bekend gemaakt. Onder meer de HTC One, Nokia Lumia 520, Nokia 105 en iPad Air vielen in de prijzen.

De HTC One is door de GSMA verkozen tot beste smartphone en wint daarmee de Global Mobile Award voor 'Best Smartphone'. Deze uitverkiezing is opmerkelijk omdat de HTC One vorig jaar op het Mobile World Congress ook al de prijs won in de categorie 'Best New Mobile Handset , Device or Tablet' voor beste nieuwe mobiel op het MWC 2013. De jury van de GSMA schrijft dit jaar over het toestel: "De HTC One bleef een van geavanceerdste smartphone in heel 2013. Zijn fantastische design en uitstekende interface zorgen voor een bijzondere gebruikservarring, waarmee het toestel zich onderscheidt van de concurrentie".

HTC One
HTC One

Nokia kreeg op de MWC 2014 GSMA Awards voor 'Best Low Cost Smartphone' (beste goedkope smartphone) en 'Best Entry Level or Featurephone' voor respectievelijk de Nokia Lumia 520 en de Nokia 105. Apple ging ervandoor met de prijs voor 'Best Mobile Tablet' voor de iPad Air. LG werd verkozen tot 'Most Innovative Device Manufacturer of the Year' (meest innovatieve toestelfabrikant van het jaar).

Verder reikte de GSMA prijzen uit aan onder meer DEVICE 6 voor 'Best Entertainment App (Gaming, Music, Sports, Video' en aan CityMapper voor 'Best Overall Mobile App'.

GSMA