Interessant:

Samsung Galaxy S5 gelekt

nieuws 24 februari 2014 om 14:07

De Engelse site PocketLint heeft per ongeluk een hands-on van de Samsung Galaxy S5 online gezet. Hoewel de hands-on ondertussen is verwijderd is het kwaad al geschied: specs en foto's liggen op straat.

De Samsung Galaxy S5 in de hands-on draait op Android 4.4 in combinatie met TouchWiz. Het scherm is, zoals eerder ook al bekend werd, 5-inch groot en heeft een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Het toestel is nog steeds gemaakt van plastic, één van de minpunten van de Galaxy S4. De reviewers van Pocket-Lint geven aan dat het toestel gemakkelijk uit je hand glijdt.

Samsung Galaxy S5 - Front (bron: pocket-lint.com)
Samsung Galaxy S5 - Front (bron: pocket-lint.com)

De Galaxy S5 is IP67-geclassificeerd en heeft daarmee volledige bescherming tegen stof. Ook zal er geen water in de behuizing komen als je het toestel tot maximaal 30 minuten onder water houdt op een diepte van 1 meter. De Samsung Galaxy S5 gaat met deze klassificatie de concurrentie aan met de Xperia Z1 en Xperia Z2, beide ook waterdicht.

In de hands-on komen verder een aantal nieuwe features van de S5 aan bod. Allereerst heeft de Galaxy S5 een ingebouwde vingerafdrukscanner. De Galaxy S5 ondersteunt drie verschillende vingerafdrukken en daarmee dus drie verschillende gebruikers. De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 16-megapixels en is in staat om in 0,3 seconden én te focussen én een foto te schieten. Voor extra diepte kan je ook HDR-foto's maken. 4K video-opnames behoren ten slotte ook tot de mogelijkheden.

Samsung Galaxy S5 - S Health (bron: pocket-lint.com)
Samsung Galaxy S5 - S Health (bron: pocket-lint.com)

S Health, die we eerder zagen op de Galaxy S4, is ook aanwezig op de Galaxy S5. Naast de plichtmatige stappen- en calorieënteller vind je ook een hartslagmeter. Je kan je eigen hartslag meten door je wijsvinger op de sensor aan de achterkant van het toestel te houden. De download-booster is de laatste functionaliteit die in de hands-on aan de orde kwam. Deze functie bundelt je WiFi-verbinding met een mobiele 3G/4G verbinding. Op deze manier kan je grote bestanden aanzienlijk sneller downloaden.

Vanavond wordt in Barcelona tijdens een persconferentie de Samsung Galaxy S5 daadwerkelijk gepresenteerd.

Naschrift: de Samsung Galaxy S5 is inderdaad op 24 februari 2014 officieel aangekondigd.

AndroidWorld