Interessant:

Winamp MP3-speler ten einde

nieuws 21 november 2013 om 10:42

Na meer dan 15 jaar komt er aankomende 20 december een einde aan de MP3-speler Winamp. De muziekspeler was in de jaren 90 bijzonder populair onder muziekliefhebbers.

Winamp was vooral populair in de dagen dat Napster de belangrijkste bron was om (illegaal) muziek te downloaden. Rond de eeuwwisseling bereikte de populariteit haar hoogtepunt, maar na de overname door AOL in 1999, ging het bergafwaarts met de populariteit van Winamp. Dat kwam vooral door de opkomst van (legale) muziekdiensten met ingebouwde muziekspelers, zoals iTunes en Spotify. In 2010 en 2011 verschenen er nog wel versies van Winamp voor Android en de Mac, maar toen was het al te laat. Door de nauwe binding met illegale muziekbestanden was Winamp in de jaren 90 ook vaak in het nieuws wegens veiligheidsproblemen.

Het einde van Winamp werd geruisloos aangekondigd: op de Winamp-website verscheen slechts een kleine banner waarop de mededeling over het stoppen stond. Je kan nu nog één maand de Winamp-mediaspeler downloaden, voordat er volgende maand definitief een punt achter wordt gezet.

Winamp MP3-speler ten einde
Winamp MP3-speler ten einde

PC World