Interessant:

Uitrol software-update Nokia Lumia Black gestart

nieuws 10 januari 2014 om 09:53

Eigenaren van een Nokia Lumia met besturingssysteem Windows Phone 8 (WP8) krijgen in de komende weken een software-update genaamd Black.

De Lumia Black-update combineert een groot aantal nieuwe functies, betere fotografiemogelijkheden en nieuwe apps met een Microsoft-/Nokia-update voor een nog betere smartphone-ervaring.Deze Lumia Black-software-update wordt wereldwijd in fasen uitgerold.

De Lumia Black-update biedt onder meer App Folder (deze functie maakt de Lumia-ervaring nog overzichtelijker. Je kunt vergelijkbare apps en instellingen in n app-map ordenen en deze toegankelijk maken met een aparte 'tile' op je startscherm), Nokia Glance Screen 2.0 (zorgt dat je realtime, met n blik op het startscherm, op de hoogte bent van de laatste informatie, zoals van mail en sociale netwerken), Bluetooth LE (Bluetooth Low Energy is nu beschikbaar voor alle Lumia-smartphones met Windows Phone 8, en voor uitwisselbare gadgets, zoals de Adidas MiCoach-accessoires) enNokia Beamer (informatie delen van je smartphonescherm op bijvoorbeeld een computerscherm).

Ook de camerafunctionaliteiten worden geavanceerder met de Lumia Black-update. Met deze update krijg je de beschikking over Nokia Storyteller (ordent de foto's voor je op datum en locatie), Nokia Camera (combineert Nokia Pro Camera en Smart Camera om het fotograferen nog makkelijker te maken). De Nokia Camera-app was sinds vorig jaar al beschikbaar voor alle Nokia Lumia-toestellen met PureView. Nu is hij ook te downloaden voor alle andere Lumia-smartphones met Windows Phone 8. De allernieuwste Nokia Camera-update ondersteunt ook raw DNG voor bezitters van de Lumia 1020. Dit is al beschikbaar voor de Lumia 1520. Het DNG-formaat betekent ongecomprimeerde en onbewerkte fotobestanden. Met raw DNG-bestanden is het mogelijk creatiever met je foto's om te gaan.

Nokia Lumia 1020
Nokia Lumia 1020

Tot slot biedt de update de nieuwste-generatie beeldbewerkingsalgoritmen. De Lumia Black-update levert een betere kwaliteit beelden op voor de Lumia 1020. Verbeteringen zijn onder andere een nieuw 'oversampling algoritme', waardoor foto's met ruisonderdrukking er natuurlijker uitzien.

De Lumia Black-update bevat ook een aantal verbeteringen van Microsoft. Een daarvan is de veiligrijdenstand waarmee het toestel onnodige afleidingen verbergt als je op de weg zit. Daarnaast zijn er aangepaste ringtones voor elk contact mogelijk. Verder zijn apps af te sluiten binnen het multitasking-menu en is het kantelen van het scherm te blokkeren.

De uitrol van de Lumia Black-update is begonnen voor de Lumia 1020- en Lumia 925-smartphones. Andere modellen in de Nokia Lumia Windows Phone 8-serie volgen in de komende weken. Een Nokia Lumia-smartphone checkt elke week automatisch op updates en geeft een alert als er een beschikbaar is. Gebeurt dit niet, dan adviseert Nokia te gaan naar Settings -> Phone update. Als Lumia Black klaarstaat voor de betreffende smartphone, dan kan het direct vanaf dat scherm worden gedownload (via WiFi) en genstalleerd.

Nokia Newsroom