Interessant:

BBM-app voor iOS en Android succesvol

nieuws 30 oktober 2013 om 12:31

De BlackBerry Messenger (BBM)-app, die recentelijk is geintroduceerd, is zeer succesvol. Volgens BlackBerry werd de gratis app binnen 24 uur 10 miljoen keer gedownload en zijn er inmiddels 20 miljoen nieuwe BBM-gebruikers op Android/iOS.

Tijdens de eerste week van release was BBM de populairste gratis app in 35 landen in de Google Play Store en in 107 landen in Apple's App Store. Volgens BlackBerry zijn vooral Canada, de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ, IndonesiŽ en het Midden-Oosten populair. BlackBerry claimt dat er inmiddels 80 miljoen actieve BBM-gebruikers zijn, waarvan er maar liefst 20 miljoen nieuwe gebruikers op Android- en iPhone-toestellen.

"Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen BBM downloaden, maar de echte maatstaf is voor ons de binding met het product - de connecties die worden gemaakt en de conversaties waaraan onze BBM-community deelneemt. De kracht van BBM is altijd de actieve, echte conversatie en interactie tussen onze consumenten geweest", aldus Andrew Bocking, vice-president van BlackBerry. "Vanaf nu zullen we vooral focussen op actieve BBM-gebruikers en niet meer simpelweg op het aantal downloads".

BBM voor iOS en Android†kwam vorige week beschikbaar, na enige tijd te zijn uitgesteld wegens problemen met een voortijdig uitgebrachte officieuze editie van de app.

BlackBerry Messenger: gratis beschikbaar voor iOS en Android
BlackBerry Messenger: gratis beschikbaar voor iOS en Android

BlackBerry