Interessant:

BlackBerry Messenger verschijnt voor iOS en Android

nieuws 21 september 2013 om 11:29

BlackBerry Messenger (BBM), de populaire ping- en chatapplicatie voor de BlackBerry, is vanaf dit weekend gratis beschikbaar voor Android (vanaf zaterdag 21 september) en iOS (vanaf zondag 22 september).

De komst van BlackBerry Messenger naar iOS en Android is geen verrassing: het noodlijdende Canadese bedrijf kondigde reeds in mei aan om de applicatie naar de concurrerende softwareplatformen te brengen.

BlackBerry Messenger voor iOS en Android ondersteunt BBM Chat (om direct te chatten met anderen met Android-, iPhone- of BlackBerry-smartphones). BBM laat niet alleen zien dat een bericht is aangekomen en gelezen, het wordt ook getoond als de ontvanger bezig is een antwoord te tikken. Met BBM kan je niet alleen chatten, maar ook bestanden (zoals foto's en voice-berichten) uitwisselen.

Dankzij de ondersteuning van BBM Groups zijn verder chats met meerdere personen (maximaal 30) mogelijk, met wie je allemaal tegelijkertijd tevens foto's en agenda's kan delen. Met Broadcast Message kan je een bericht sturen naar al je BBM-contacten tegelijkertijd. Tot slot kan je een via Updates een persoonlijk bericht, profielfoto en huidige status tonen. Elke BBM-gebruiker krijgt een persoonlijke PIN-code voor optimale privacy.

"Voor BlackBerry is messaging en samenwerking een onafscheidelijk deel van de mobiele ervaring en daarom is het nu de juiste tijd om van BBM een multi-platform service te maken", aldus Andrew Bocking, CEO software-productmanagement van BlackBerry.

Update: de release van BlackBerry Messenger voor Android en iOS is enige tijd uitgesteld, wegens problemen met een voortijdig uitgebrachte officieuze editie van de app.

BlackBerry Messenger: gratis beschikbaar voor iOS en Android
BlackBerry Messenger: gratis beschikbaar voor iOS en Android

Inside BlackBerry Blog