Interessant:

iPhone 5S-productie omhoog, iPhone 5C omlaag

nieuws 21 oktober 2013 om 11:35

Naar verluidt heeft Apple de productie van de nieuwe iPhone 5S flink opgevoerd (met 75 procent) om aan de grote vraag tegemoet te kunnen komen. De productie van de goedkopere iPhone 5C is echter gereduceerd met 35 procent.

Volgens DisplaySearch (onderdeel van marktonderzoeker NPD)voert Apple de komende weken de productie van deiPhone 5Smet 75 procent op om aan de grote vraag tegemoet te komen. De voorraden zijn momenteel beperkt, waardoor veel consumenten moeten wachten op een toestel. Vooral de nieuwe gouden uitvoering (voorheen kwam de iPhone alleen in het wit of zwart) van de 5S is erg beperkt beschikbaar.

In tegenstelling tot de 5S valt de populariteit de populariteit van de nieuwe iPhone 5C (met kleurrijke plastic behuizing) echter tegen: volgens NPD heeft Apple de productie van dit toestel zelfs met 35 procent teruggebracht. NPD denkt dat dat komt doordat hard-core Apple-fans eerder kiezen voor "premium devices" met alle nieuwe mogelijkheden en niet zitten te wachten op goedkopere uitvoeringen.

NPD schrijft: "De verwachting van de markt van wat de iPhone 5C zou zijn, was erg verschillend van hoe Apple zichzelf wil positioneren. Het was niet Apple's intentie om een een 'low-cost' smartphone te maken voor het onderste smartphone-segment. De geruchten over een 'goedkope' iPhone 5C deden echter al sinds Q3 2012 de ronde. Het feit dat de iPhone 5C vrijwel identiek is aan de iPhone 5 - en uiteindelijk niet goedkoop - heeft veel consumenten teleurgesteld."

Tot slot weet NPD nog te melden dat Apple oorspronkelijk de iPhone 5C wl voor een lagere prijs had willen aanbieden, maar het de prijs moest verhogen om aan de eigen eisen voor winstmarges te voldoen. DeiPhone 5S(vanaf 699 euro) eniPhone 5C(vanaf 599 euro) verschijnen aankomende vrijdag (25 oktober) in Nederland. Volgens Apple werden er - drie dagen na release - van beide toestellen samen al 9 miljoen modellen verkocht. Apple maakte daarbij echter geen onderscheid tussen de 5S en de 5C.

iPhone 5S
iPhone 5S

TrustedReviews