Interessant:

iPhone 5S en 5C: 9 miljoen verkocht, 3 dagen na release

nieuws 26 september 2013 om 15:51

Apple heeft bekendgemaakt dat het slechts drie dagen na release al 9 miljoen nieuwe iPhone-modellen (aantallen van 5C en 5S opgeteld) heeft verkocht.

De iPhone 5S en iPhone 5C werden 20 september officieel aangekondigd en zijn momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, AustraliŽ, Canada, China, Frankijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore en Groot-BrittaniŽ. De iPhone 5C is op beperkte schaal in Nederland te koop.

De vraag naar de nieuwe iPhones is groot: slechts drie dagen na de release heeft Apple in totaal al 9 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhones verkocht. Daarnaast hebben veel gebruikers hun iPhones en iPad inmiddels†geŁpdatet naar het nieuwe iOS 7-besturingssysteem: volgens Apple zijn er middels 200 miljoen iOS-apparaten met iOS 7. De iPhone 5C is de eerste iPhone met een plastic behuizing, die komt in verschillende kleuren. De iPhone 5S is de eerste iPhone met de Touch ID-vingerafdruklezer, die inmiddels al gehackt is.

"Dit is onze beste iPhone-lancering ooit - met meer dan 9 miljoen verkochte iPhones - een nieuw record voor de verkoop in het eerste weekend", aldus Apple's CEO Tim Cook. "De vraag naar de nieuwe iPhones is ongelooflijk en hoewel de eerste vooraad iPhone 5s inmiddels op is, blijven winkels nog regelmatig nieuwe iPhone-leveringen ontvangen. We waarderen het geduld van iederen en werken hard om genoeg iPhones voor alle klanten te maken".

iPhone 5S
iPhone 5S

Apple