Interessant:

Apple: uitnodigingen voor iPad 5 en iPad mini 2 presentatie

nieuws 16 oktober 2013 om 09:49

Apple heeft officieel uitnodigingen voor een nieuwe productpresentatie, aanstaande dinsdag 22 oktober in San Francisco, de deur uitgedaan. Het is zo goed als zeker dat dan de iPad 5 en de iPad mini 2 worden gepresenteerd.

De geruchten over de presentatie van de nieuwe iPads op 22 oktober gingen al langer, maar nu heeft Apple dus officieel de uitnodigingen verstuurd - uiteraard zonder te bevestigen dat het daadwerkelijk de iPad 5 en iPad mini 2 zal tonen. Op de invitatie is de tekst "We still have a lot to cover" te lezen, wat kan verwijzen naar de grotere displays (ten opzichte van de iPhone) van de iPads.

De iPad mini 2 krijgt naar verluidt - net als zijn moderne grote 9,7-inch broers - een 7,9-inch Retina-display, waar de huidige iPad mini het nog moet met een regulier TFT-display. De iPad 5 krijgt mogelijk meer dezelfde 'look & feel' als de iPad mini, met meer afgeronde hoeken en een dunner profiel. Volgens sommige geruchten krijgt de iPad 5 net als de iPhone 5S ook de beschikking over een vingerafdruklezer en Apple's nieuwe 64-bit A7-processor. De nieuwe iPads zullen in ieder geval draaien op iOS 7.

Naast de iPads is de verwachting dat Apple verder een nieuwe Mac Pro-desktopcomputer presenteert en de releasedatum van Mac OS X Mavericks, het nieuwe besturingssysteem voor Apple-desktops en MacBooks, zal aankondigen. Meer informatie volgt volgende week!

Naschrift: de iPad Air (=iPad 5) en iPad mini 2 zijn inderdaad op 22 oktober 2013 officieel gepresenteerd.

Apple: uitnodiging voor iPad 5 en iPad mini 2 productpresentatie op 22 oktober
Apple: uitnodiging voor iPad 5 en iPad mini 2 productpresentatie op 22 oktober

PC Mag