Interessant:

LG G Pro Lite aangekondigd

nieuws 11 oktober 2013 om 12:13

LG heeft voor de markten in Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten de LG G Pro Lite aangekondigd: een dual-sim Android 4.2-smartphone met een 5,5-inch display en styluspen.

De LG G Pro Lite heeft met 5,5-inch een even groot display als de originele LG Optimus G Pro, maar de schermresolutie is lager: 960 x 540 pixels (qHD IPS) in plaats van 1.920 x 1.080 pixels (True HD IPS). Nieuw is verder dat de G Pro Lite dual-sim ondersteuning biedt, waardoor je twee simkaarten tegelijkertijd kan gebruiken. Met de speciale Hot Key is daarnaast eenvoudig te wisselen tussen simkaart. De G Pro Lite heeft een zeer smalle rand voor een zogenaamde 'edge-to-edge' gebruikservaring, waarbij het touchscreen vrijwel de gehele voorzijde van het toestel beslaat.

De G Pro Lite draait op Android 4.1 Jelly Bean en is voorzien van LG's UX-interface. Dankzij deze interface beschikt dit Lite-model over functionaliteiten die eerder te vinden waren op de originele Optimus G Pro en de LG G2, zoals KnockOn (waarmee je met enkele taps op het display het toestel kan activeren), QSlide (om drie verschillende apps in één scherm te gebruiken) en QuickMemo (waarmee je snel aantekeningen maakt, ook over de interface heen). 

LG G Pro Lite
LG G Pro Lite

De G Pro Lite wordt geleverd met een styluspen en beschikt verder over een 1GHz dual-core processor, 1GB RAM, 8GB geheugen, een microSD-kaartslot, 3G, Bluetooth 3.0, WiFi en WiFi-Direct, aGPS, een 8-megapixel camera en een 1,3-megapixel webcam. Het toestel komt in het zwart of wit en verschijnt deze maand in Latijns-Amerika, Azië (waaronder Rusland, China en India) en het Midden-Oosten. Er is nog geen bekendheid over de beschikbaarheid en prijs in Europa.

"Met de LG G Pro Lite introduceren we een aantrekkelijk geprijsd toestel voor de massa in de groeiende smartphonemarkt", zegt Dr. Jong-seok Park, CEO van LG Electronics Mobile. "De markt voor smartphones met schermen van groter dan 5-inch blijft groeien en LG is in een uitstekende positie om te voldoen aan de vraag van consumenten die op zoek zijn naar een groter toestel".

LG G Pro Lite
LG G Pro Lite

LG Newsroom