Interessant:

YouTube-video's 48 uur offline bekijken

nieuws 11 oktober 2013 om 11:06

Vanaf november wordt het mogelijk om YouTube-video's legaal te downloaden en ze vervolgens twee dagen lang (48 uur) offline te bekijken.

YouTube gaat in november de functie 'Toevoegen aan apparaat' introduceren op YouTube. Hiermee kan je een YouTube-video op je computer, tablet of smartphone downloaden, die je van Google vervolgens 48 uur lang offline mag bekijken. Als je de video daarna nog langer wil bekijken, moet je weer verbinding maken met internet. Contentaanbieders kunnen er overigens wel voor kiezen om het offline beschikbaar maken van een video te blokkeren. 

Google introduceert de offline-functie mogelijk op YouTube, omdat er inmiddels zeer veel manieren zijn (via gratis programma's en websites) om illegaal YouTube-video's te downloaden. Het bieden van een legaal - al is het maar beperkt - alternatief, blijkt vaak een goede manier om de concurrentie van illegale diensten in te dammen.

Google maakte in maart dit jaar bekend dat videodienst YouTube per maand meer dan 1 miljard bezoekers heeft. Dit nieuwe record was grotendeels te danken aan de groei van bezoekers die YouTube raadplegen op smartphone of tablet.

De Volkskrant