Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm5,5" (401 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto LG Optimus G Pro 1 Foto LG Optimus G Pro 2 Foto LG Optimus G Pro 3 Foto LG Optimus G Pro 4 Foto LG Optimus G Pro 5 Foto LG Optimus G Pro 6

Inleiding

De LG Optimus G Pro (E986) is een smartphone met een groot en helder 5,5-inch True HD IPS+ display en het Android 4.1 Jelly Bean-besturingssysteem. Dankzij de quad-core processor en 2GB RAM biedt de Optimus G Pro snelle prestaties. Ook de camerafunctionaliteiten zijn prima in orde met een 13-megapixel sensor met LED-flitser en beeldstabilisatie, een 1080p Full HD-videorecorder en een 2,1-megapixel frontcamera. Daarnaast is de Optimus G Pro voorzien van 32GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), Bluetooth 4.0, NFC, aGPS, WiFi, WiFi-Direct, WiFi-hotspotfunctionaliteit, DLNA en 4G/LTE. In februari 2014 volgde de LG G Pro 2 (5,9-inch).

Specificaties

De LG Optimus G Pro is voorzien van een 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon 600 quad-core processor met 2 GB RAM. De LG Optimus G Pro heeft 32 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 3.140 mAh. Met de Optimus G Pro kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 13-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,1 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Optimus G Pro is uitgerust met een True HD IPS-scherm met een resolutie van 1.080 x 1.920 pixels. De True HD IPS is een heldere schermtechnologie, die onder meer een 1280 x 720 HD-schermresolutie (met een 16:9-verhouding) ondesteunt. De LG's Mobile Graphic Engine zorgt ervoor dat kleuren automatisch worden aangepast. Het scherm van de LG Optimus G Pro is verder gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. De Optimus G Pro is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De LG Optimus G Pro draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus G Pro

Van de LG Optimus G Pro staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Optimus G Pro is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het LG Optimus G Pro testoverzicht de testen

Specificaties LG Optimus G Pro

Algemeen
ProductLG Optimus G Pro
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht160 gram
Afmetingen150,0 x 76,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.140 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 600
Kloksnelheid4 core (max 1,7 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,5" (401 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortTrue HD IPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,1 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB