Interessant:

Archos GamePad 2 officieel

nieuws 11 oktober 2013 om 10:46

Nadat Archos in augustus op de IFA 2013 reeds bekend maakte de GamePad 2 in ontwikkeling te hebben, heeft het Franse bedrijf nu officieel de opvolger van de veel bekritiseerde budget-gaming-tablet aangekondigd.

Archos kondigde op de IFA 2013, afgelopen augustus, aan met een opvolger van de originele Archos GamePad (die veel kritiek kreeg) te komen. Nu hebben de Fransen dan eindelijk de nieuwe gaming-tablet officieel geintroduceerd. De Archos GamePad 2 draait op Android 4.2 en heeft een 7-inch IPS-touchscreen en speciale bedieningselementen voor gamers (twee analoge sticks, een d-pad, zes gametoetsen aan de voorzijde en vier schouderknoppen). Met de Game Mapping Tool zijn de (touch)controls van verschillende Android-games aan de fysieke toetsen toe te wijzen.

De GamePad 2 bevat de volledige versies van de spellen Asphalt 8 Airborne en Modern Combat 4: Zero Hour, ontwikkeld door Gameloft. Deze zijn beide gemaakt voor het spelen met fysieke controllers. "Met een tablet die zo innovatief is als de Archos GamePad 2, was het een gemakkelijke beslissing om onze spellen te optimaliseren voor het platform", vertelt Cyril Guilleminot Director France & Benelux bij Gameloft. "Gebruikers zullen in staat zijn om deel te nemen aan een gloednieuwe game-ervaring met zijn geļntegreerde controlesysteem. "

Nieuw ten opzichte van de originele GamePad is het HD IPS-display voor een heldere weergave van je games. Daarnaast belooft Archos dat "de functies nauwkeuriger werken (...) en [de toetsen] een sterk verbeterde click hebben - waardoor meer gevoel voor een betere fysieke game-ervaring [ontstaat]." Daarnaast heeft Archos nu de GamePad Game Zone-app gecreeerd:  een selectie van de 1 miljoen apps en games in de Google Play Store die compatibel zijn met de GamePad 2.

De Archos GamePad 2 (met 8GB of 16GB geheugen) is eind oktober beschikbaar in Nederland vanaf € 199,99.

Archos GamePad 2
Archos GamePad 2

portablegear.nl