Interessant:

Archos onthult GamePad 2, 80 en 101 ChildPad en 101xs2 G11

nieuws 30 augustus 2013 om 10:48

Archos breidt volgende week op de IFA 2013 haar assortiment tablets uit met de GamePad 2, de 80 en 101 ChildPad en de Archos 101xs2. Daarnaast introduceert het Franse bedrijf de nieuwe Oxygen-serie Android-smartphones.

Archos' nieuwe Gen11-tablet, de Archos 101xs2, is - volgens Archos - "ontworpen voor het langdurig, haarscherp en vlekkeloos afspelen van media". Deze 10,1-inch tablet heeft een quad-core-processor, een HD IPS-scherm, twee stereoluidsprekers aan de voorkant en de magnetische toetsenbord-functionaliteit van Archos, die eerder werd toegepast op onder meer de Archos 101 XS. Qua design wijkt de 101xs2 niet veel af van de voorgaande 101 XS.

Archos 101xs2
Archos 101xs2

In haar serie thematische tablets komt Archos met nieuwe uitvoeringen van de GamePad en de ChildPad: de GamePad 2 en de 80 ChildPad. De eerste modellen in deze series werden bijzonder negatief ontvangen, dus een update was voor Archos ook noodzakelijk. Bijzonder in de nieuwe lijn thematische apparaten is een door Archos ontworpen startschermapplicatie, waarmee ruim één miljoen apps binnen Google Play worden beheerd. Hier kan iedere gebruiker de apps vinden die perfect passen bij hoe hij de tablet wil gebruiken.

De nieuwe Archos 80 ChildPad heeft een gebruikersinterface die speciaal ontworpen is voor kinderen, een kinderfilter voor Google Play, volledige oudercontrole en hij draait op Android 4.2. Ook de 101 ChildPad is onderdeel van de vernieuwde ChildPad serie. Archos schrijft in het persbericht dat deze tablets "zijn ontworpen om de content van de digitale wereld te verbinden met de echte wereld. Dit gebeurt door magnetische figuurtjes". Het is vooralsnog raadselachtig wat met deze "magnetische figuurtjes" wordt bedoeld. De GamePad 2 biedt, net als het originele model, een combinatie van een Android-tablet met gamecontrols.

Archos 80 ChildPad
Archos 80 ChildPad

Naast de nieuwe tablets breidt Archos haar serie smartphones uit met de nieuwe Oxygen-lijn. Het paradepaardje in deze nieuwe serie is de Archos 50 Oxygen. Deze smartphone is voorzien van een Full-HD IPS-scherm, een quad-core CPU met 1,5GHz, 16GB opslagruimte, Android 4.2, een 13-megapixel camera aan de achterkant en een 5-megapixel camera aan de voorkant.

Meer informatie over de specificaties, prijzen en releasedata van Archos' nieuwe tablets en smartphones volgt volgende week op de IFA 2013 in Berlijn.

Archos 50 Oxygen
Archos 50 Oxygen

portablegear.nl