Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm7,0" (170 ppi)
Camera0,3 megapixel
Foto Archos GamePad 1 Foto Archos GamePad 2 Foto Archos GamePad 3 Foto Archos GamePad 4 Foto Archos GamePad 5 Foto Archos GamePad 6 Foto Archos GamePad 7 Foto Archos GamePad 8

Inleiding

De Archos GamePad is een budget-tablet met een 7-inch capacitive touchdisplay, die speciaal is gericht op fanatieke Android-gamers. De GamePad is voor hen namelijk uitgerust met fysieke gaming-toetsen aan de zijkanten van het touchscreen: aan†de linkerzijde van het scherm vind je een vierpunts-druktoets en aan de rechterzijde Y-, X-, A-, en B-toetsen. Archos claimt dat de GamePad "compatibel is met alle Android-games met virtuele toetsen" en dat dankzij "een nieuwe speciale technologie" bij alle games automatisch de virtuele controls worden overgezet naar de fysieke toetsen. De GamePad is Google-gecertificeerd, waardoor je toegang hebt tot de Google Play Store (Android Market), waarin je duizenden apps en games vindt. De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean en beschikt verder over een 1,6GHz dual-core processor, 1GB RAM, 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD/SDHC), WiFi, een frontcamera, een Full HD-videospeler, een ingebouwde microfoon en speaker en een USB 2.0- en een miniHDMI-aansluiting. Dit model is opgevolgd door de Archos GamePad 2.

Verder lezen...

- Intertoys Qware BiTT Gametablet 7 vs. Archos GamePad

Apparaat & afmetingen

De Archos GamePad is een gaming-tablet met een gewicht van 330 gram. De afmetingen van het tablet zijn 23,0 x 11,9 x 1,6 centimeter. De Archos GamePad is enkel verkrijgbaar in de kleur grijs.

Hardware

De Archos GamePad draait op een 1.6 GHz ARM Cortex A9 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 7,0\"-TFT-scherm is 1024 x 600 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de GamePad ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de GamePad in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Archos aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos GamePad kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos GamePad draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos GamePad

Van de Archos GamePad staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Archos GamePad is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 3,7. Lees in het Archos GamePad testoverzicht de testen

Specificaties Archos GamePad

Algemeen
ProductArchos GamePad
Aankondiging2012
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht330 gram
Afmetingen230,0 x 119,0 x 16,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core (max 1,6 GHz)
RAM1 GB
Opslag8 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm7,0" (170 ppi)
Resolutie1.024 x 600px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera0,3 megapixel
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internet
VerbindingNee