Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Huawei Ascend P6 1 Foto Huawei Ascend P6 2 Foto Huawei Ascend P6 3 Foto Huawei Ascend P6 4 Foto Huawei Ascend P6 5 Foto Huawei Ascend P6 6 Foto Huawei Ascend P6 7 Foto Huawei Ascend P6 8 Foto Huawei Ascend P6 9 Foto Huawei Ascend P6 10

Inleiding

De Huawei Ascend P6 is een slanke smartphone (met een dikte van slechts 6,18 millimeter) die is voorzien van een 4,7-inch 720p HD-display, een krachtige 1,5GHz quad-core processor en het Android 4.2 Jelly Bean-besturingssysteem. Daarnaast beschikt het toestel over een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een 5-megapixel frontcamera en een 1080p Full HD-videorecorder. Bijzondere camerafuncties zijn de macro-modus (voor close-up foto's tot 4 centimeter), de zelfportretmodus en de automatische sceneherkenning (die gebruik maakt van de IMAGESmart Engine) waarmee de Ascend P6 automatisch contrast, kleur en belichting in verschillende situaties bijstelt. De connectiviteit is prima in orde met ondersteuning van 3G/HSDPA, DLNA, WiFi, WiFi-Direct, NFC, Bluetooth 3.0 en aGPS. De Ascend P6 maakt gebruik van Huawei's Emotion UI 1.6-interface, waarmee je met de Me Widget direct toegang hebt tot veelgebruikte apps als Fotogallerij, Contacten en Weer vanuit het homescreen. Andere functionaliteiten waar de Huawei Ascend P6 over beschikt zijn AirSharing (om snel media met andere apparaten te delen of om het toestel als afstandsbediening te gebruiken), Smart Reading (waarmee je direct een woord kan vertalen), Cloud+ (om bestanden online op te slaan), Phone Finder (waarmee je het toestel online kan traceren als je het kwijt bent geraakt), Magic Touch (dat ervoor zorgt dat de Ascend P6 met handschoenen aan is te bedienen) en een 'Smart Power Saving'-optie (waarmee apps in de achtergrond kunnen worden uitgeschakeld om accuduur te sparen).†In mei 2014 is de P6 opgevolgd door de Huawei Ascend P7, en in april 2015 door de Huawei P8.

Verder lezen...

- Huawei Ascend P6 hands-on test-†Huawei Ascend P7 vs. Ascend P6: verschil†(specs)

Specificaties

De Huawei Ascend P6 is voorzien van een 1,5 GHz ARM Cortex-A9 quad-core processor met 2 GB RAM. De Huawei Ascend P6 heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). Het vermogen van de accu bedraagt 2.000 mAh. Met de Ascend P6 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 5,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Huawei Ascend P6 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 720 x 1.280 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Het scherm van de Huawei Ascend P6 is daarnaast gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. Tot slot biedt de Ascend P6 een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Ascend P6 is verkrijgbaar in de kleuren roze, wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Huawei Ascend P6 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei Ascend P6

Van de Huawei Ascend P6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei Ascend P6 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,3. Lees in het Huawei Ascend P6 testoverzicht de testen

Specificaties Huawei Ascend P6

Algemeen
ProductHuawei Ascend P6
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen133,0 x 66,0 x 6,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB