Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 8
Opslag MB
Scherm4,0" (233 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Huawei Ascend W1 1 Foto Huawei Ascend W1 2 Foto Huawei Ascend W1 3 Foto Huawei Ascend W1 4 Foto Huawei Ascend W1 5

Inleiding

De Huawei Ascend W1 is een 10,15 millimeter dunne Windows Phone 8-telefoon met een 4-inch IPS LCD 480 x 800 touchscreen. Het toestel wordt aangedreven door een high-end 1,2GHz dual-core Qualcomm Snapdragon S4-processor. De 1.950 mAh batterij geeft de Ascend W1 een standbytijd van 470 uur, belooft Huawei. De W1 is verder uitgerust met een 5-megapixel camera (met 720p HD-videorecorder) aan de achterzijde, een VGA-frontcamera, WiFi, Bluetooth 2.1 en 3G/HSDPA. NFC is optioneel. Dankzij het Windows Phone 8-besturingssysteem kan je rekenen op ondersteuning van Office Mobile (Word, Excel, PowerPoint, OneNote), Internet Explorer 10 en Mobile Office 365. Het toestel verschijnt in vier frisse kleuren: rood, blauw, zwart en wit. Dit toestel is opgevolgd door de Huawei Ascend W2.

Verder lezen...

- Huawei Ascend W1 hands-on

Apparaat & afmetingen

De Huawei Ascend W1 is een Windows Phone 8-toestel met een gewicht van 120 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,5 x 6,4 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 630 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 470 uur. De Huawei Ascend W1 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Huawei Ascend W1 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Ascend W1 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Huawei Ascend W1 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Huawei Ascend W1 heeft 512 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Huawei Ascend W1 bedien je middels een touchscreen. De Huawei Ascend W1 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Huawei Ascend W1 is uitgerust met een IPS kleurenscherm. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Huawei Ascend W1 draait op Windows Phone 8. Windows Phone 8 (Apollo) is de mobiele variant van Windows 8 voor smartphones. Net als het origineel wordt Windows Phone 8 gekenmerkt door een kleurrijke en intutieve interface. Ten opzichte van Windows Phone 7.x ondersteunt versie 8 ook toestellen met een microSD-kaartslot. Het lockscherm van Windows Phone 8 heeft ten opzichte van versie 7.5 meer functionaliteiten gekregen. Je kan nu vijf applicaties selecteren die notitifcaties op het lockscherm tonen. En app kan in detail bekeken worden op het lockscherm. Andere nieuwe functies zijn Speelhoek (Kid's Corner) (waarmee een afgesloten sectie voor kinderen kan worden gecreerd) en Kamers (Rooms) (waarmee je direct content kan delen met een groep selecteerde gebruikers in de People Hub). Verder kan je rekenen op Internet Explorer 10, Xbox LIVE-integratie en multitasking-support. Tevens is er een uitgebreide integratie met sociale netwerken (Facebook, Twitter, LinkedIn, MSN Live). Apps download je in de Windows Phone Marketplace.

Multimedia

De standaard geinstalleerde Zune-applicatie ondersteunt AAC, MP3, WMA en WAV audioformaten. Videos zijn af te spelen in H.264 en WMV formaat. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei Ascend W1

Van de Huawei Ascend W1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei Ascend W1 is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Huawei Ascend W1 testoverzicht de testen

Specificaties Huawei Ascend W1

Algemeen
ProductHuawei Ascend W1
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht120 gram
Afmetingen125,0 x 64,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.950 mAh
Besturingssysteem
OSWindows Phone 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag512 MB + microSD
Scherm
Scherm4,0" (233 ppi)
Resolutie480 x 800px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB