Interessant:

Quickoffice gratis voor iOS en Android

nieuws 20 september 2013 om 09:46

Google heeft het Quickoffice-softwarepakket gratis beschikbaar gesteld voor iedereen met een Google-account: de app is kosteloos te downloaden voor zowel Android als iOS.

Met Quickoffice kan je op je Android-smartphone/tablet (vanaf Android 2.2) of iPhone/iPad (vanaf iOS 5.0) Microsoft Office-documenten bekijken en bewerken en je oude bestanden eenvoudig converteren naar Google Docs, Sheets en Slides. Quickoffice is geintegreerd met Google Drive, zodat je overal je bestanden in de cloud kan opslaan.

Google nam Quickoffice in 2012 over, waarmee het toen vooral een concurrent voor het eigen Google Docs leek te willen uitschakelen. Nu stelt de zoekgigant de software gratis beschikbaar, mits je een Google-account hebt. In de vernieuwde gratis versie vind je tevens enkele nieuwe functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om .ZIP-folders te maken en om grafieken in Excel- en PowerPoint-files te bekijken.

Als je je via je Google Account intekent voor de nieuwe Quickoffice-app voor Android of iOS voor 26 september krijg je 10GB gratis opslagruimte op Google Drive voor 2 jaar. Quickoffice is nu gratis te downloaden in de iTunes App Store en via Google Play. Eerdere versies van Quickoffice zijn verwijderd uit de online stores.

Quickoffice: gratis voor Android en iOS
Quickoffice: gratis voor Android en iOS

Google Drive Blog