Interessant:

Apple patenteert zelfdenkende iPhone

nieuws 19 september 2013 om 11:52

Apple heeft een patent aangevraagd op een 'zelfdenkende' iPhone. Met een speciale technologie worden hardware en software aangepast op basis van locatie, het weer en andere factoren.

De omschrijving in het door Apple aangevraagde patent doet denken aan de sensorgevoelige functionaliteiten die momenteel aanwezig zijn op de Motorola Moto X. Dat toestel kan automatisch taken verrichten, zoals het volume lager zetten als je een afspraak in je agenda hebt staan of sms'jes voorlezen als je in de auto zit. Met Apple's technologie zouden dezelfde soort taken worden uitgevoerd om basis wat Apple 'life events' noemt, die kunnen varieren op basis van locatie, het weer, je agenda of een belangrijk nieuwsitem.

"In sommige gevallen echter zullen sommige functies of settings van een electronisch apparaat niet geschikt of toegestaan zijn, afhankelijk van de situatie of omgeving waarin de gebruiker zich bevindt", schrijft Apple in het patent. In het nieuwe patent deelt Apple 'life events' daarom op in twee categorieen: verplicht (mandatory) en toegestaan (permissible). Je iPhone zou in beide modes onafhankelijk bepaalde taken kunnen uitvoeren (zoals het belvolume aanpassen of software managen), maar in de mandatory-modus zijn settings beperkt aan te passen. Deze restrictie kan alleen worden opgeheven met een wachtwoord of nadat een timer is afgelopen. Veranderingen of restricties in de permissible-modus zijn echter altijd optioneel mogelijk als de telefoon een 'life event' heeft gedetecteerd. Zo krijg je bijvoorbeeld een lijst opties te zien als je je op een nieuwe locatie bevindt.

Het is niet bekend wanneer Apple de nieuwe technologie daadwerkelijk op een iPhone zal toepassen. Vorige verschenen de iPhone 5S (de eerste iPhone met vingerafdruksensor) en de iPhone 5C (de eerste kleurrijke, plastic iPhone).

Apple patenteert zelfdenkende iPhone (concept)
Apple patenteert zelfdenkende iPhone (concept)

Laptop Mag Blog