Interessant:

iPhone 5 wordt uitgefaseerd na komst 5C en 5S

nieuws 13 september 2013 om 12:01

Apple gaat de iPhone 5 en de iPhone 4 uitfaseren: in plaats van deze modellen komen de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C op de markt. De iPhone 4S blijft ook nog gevoerd worden als goedkoopste 'budget' iPhone-model.

De iPhone 5C en iPhone 5S komen dit najaar op de markt: de originele iPhone 5 zal dan niet meer worden aangeboden. Tevens wordt de iPhone 4 definitief uitgefaseerd, maar de iPhone 4S blijft bestaan en wordt in de markt gezet als budget-iPhone.

De iPhone 5C heeft ten opzichte van het originele model een goedkopere behuizing van plastic (in verschillende kleuren) en een iets betere camera. De iPhone 5S - die naast het traditionele zwart of wit ook in het goud komt - beschikt als extra ten opzichte van het origineel over een veel krachtigere processor, uitgebreidere camerafunctionaliteiten en een vingerafdruklezer in de hometoets. De nieuwe iPhone-modellen draaien standaard op het vernieuwde iOS 7, dat ook als update beschikbaar komt voor de oudere iPhone-modellen. Het display van de 5S en 5C is met een 4-inch Retina IPS-display hetzelfde gebleven.

Informatie over de prijzen van de iPhone 5C en iPhone 5S in Nederland moet nog volgen.

iPhone 5C
iPhone 5C

GSM Helpdesk