Interessant:

Dell verdwijnt definitief van beurs

nieuws 13 september 2013 om 09:48

De beursexit van het Amerikaanse Dell, één van de grootste computerfabrikanten ter wereld, is definitief. De aandeelhouders hebben toestemming gegeven voor een buy-out van 19 miljard euro door onder meer oprichter Michael Dell.

Uiteraard hoest Michael Dell, die al in februari aankondigde het bedrijf van de beurs te willen halen, de 19 miljard euro niet alleen op: hij doet dit samen met beleggingsmaatschappij Silver Lake Partners. De toestemming voor de definitieve overname liet maanden op zich wachten omdat een grootaandeelhouder van Dell, ene Carl Icahn, het bedrag eerst niet hoog genoeg vond. Nu heeft hij zich er echter bij neergelegd.

Dell-aanhouders krijgen in totaal $ 13,88 per aandeel ($ 13,75 in cash plus een speciaal dividend van $ 0,13 per aandeel). Michael Dell hoopt het bedrijf beter te kunnen hervormen als het niet meer op de beurs genoteerd is. Dell verdiende in het verleden veel met traditionele desktop- en laptop-computers, maar miste de slag om tablets en smartphones. Verder wil het bedrijf zich, net als IBM, meer gaan richten op software en ICT-services.

Dell XPS 12
Dell XPS 12

RLT Nieuws