Interessant:

LG G Pad 8.3 officieel geintroduceerd

nieuws 2 september 2013 om 10:12

LG heeft de LG G Pad 8.3 officieel geintroduceerd. De G Pad 8.3 is een Android 4.2-tablet met een 8,3-inch Full HD-display, een quad-core processor en een 5-megapixel camera.

Net als de G Pro, de G2 en veel andere LG producten zoals televisies en monitoren, krijgt de LG G Pad 8.3 een Full HD display. Het scherpe 8,3-inch beeldscherm is uitgerust met een 1.920 x 1.200 Widescreen Ultra Extended Graphics Array (WUXGA). Dit zorgt voor een hogere resolutie dan een standaard Full HD display. Hiermee is het de eerste tablet met een Full HD display in de 8-inch categorie. Ondanks het grote display, is de LG G Pad 8.3 klein in formaat dankzij de smalle randen en is de tablet gemakkelijk met één hand vast te houden. Dankzij een gering gewicht (338 gram) is de G Pad 8.3 ideaal om mee te nemen en door de krachtige 4.600 mAh batterij kun je het apparaat langdurig gebruiken.  

Door middel van LG's QPair app koppel je de G Pad 8.3 gemakkelijk aan je Android-smartphone. De QPair app geeft een notificatie bij een oproep of bericht op de smartphone, waardoor je deze niet hoeft te missen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de G Pad. Ook kan er eenvoudig op berichten worden gereageerd. Dankzij de draadloze one-touch tetheringfunctie kan je overal online werken met zowel je smartphone als de G Pad. Met de Quick Remote-functie bedien je al je entertainmentapparatuur met je tablet als infrarood-afstandsbediening, inclusief EPG (Electronics Program Guide). LG's Smart Share app maakt het streamen van films en video's van je tablet naar je tv gemakkelijk.

De LG G Pad 8.3 biedt verder een aantal handige functies die we ook al terug zagen komen in andere G-serie toestellen, zoals de functies voor efficiënte multi-tasking. Met Slide Aside kun je snel multi-tasken door simpelweg de geopende applicaties naar de zijkant te schuiven met een veeg. Daarnaast is ook QSlide als multitask functie toegevoegd. Hiermee kun je bijvoorbeeld terwijl je een video bekijkt, nieuw binnengekomen berichten direct lezen. De tekst wordt in een semi-transparant laagje over de video getoond.

De LG G Pad 8.3 wordt deze week voor het eerst getoond tijdens de IFA 2013. Vanaf het vierde kwartaal in 2013 zal de G Pad 8.3 worden verkocht in Noord-Amerika, Europa, Zuid-Korea en andere belangrijke markten. Op dat moment zullen ook de lokale prijzen bekend gemaakt worden. 

LG G Pad 8.3
LG G Pad 8.3

portablegear.nl