Interessant:

Acer onthult Liquid S2 en Iconia A3

nieuws 2 september 2013 om 11:10

Voorafgaand aan de IFA 2013, die later deze week in Berlijn plaatsvindt, heeft Acer de Acer Liquid S2 (een 6-inch smartphone) en de Iconia A3 (een 10,1-inch tablet) onthuld.

De Acer Liquid S2 is een combinatie tussen een smartphone en een tablet (een zogenaamde phablet) met een groot 6-inch Full HD IPS-display (1.920 x 1.080 pixels) van het krasbestendige Gorilla Glass 3. De Liquid S2 draait op Android 4.2 Jelly Bean en maakt gebruikt van een krachtige 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor met 2GB RAM. Daarnaast kent het toestel bijzondere krachtige camerafunctionaliteiten, met een 13-megapixel camera (met flitser en 1080p Full HD-videorecorder) aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera/webcam. Bijzonder is dat video's ook in 4K Ultra HD (dat is met een resolutie van 3.840 x 2.160 pixels) zijn op te nemen.

Dankzij de Acer Float User Interface kunnen op de Liquid S2 meerdere app-vensters blijven openstaan, waardoor je eenvoudig kan multitasken. Met een druk op knop wordt de Float Apps shortcut (waarbij apps in een transparant scherm over een actieve functie worden getoond) geactiveerd. De Float Caller-notificatie zorgt er verder voor dat inkomende gesprekken getoond worden in een klein venster in plaats van dat ze het hele scherm in beslag te nemen. De Acer Liquid S2 ondersteunt 3G/4G, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC en aGPS.

De Acer Liquid S2 komt vanaf oktober op de markt: de prijs is nog niet bekend.

Acer Liquid S2
Acer Liquid S2

De Acer Iconia A3 is een budgetvriendelijke 10,1-inch tablet met het Android 4.2-besturingssysteem en een 1,2GHz quad-core processor. Dankzij de IPS-schermtechnologie heeft de Iconia A3 prima kijkhoeken en middels microHDMI is de tablet aan een externe monitor aan te sluiten. Wat betreft connectiviteit kan je rekenen op WiFi, 3G (optioneel) en Bluetooth 4.0. Acer heeft de Iconia A3 daarnaast uitgerust met enkele bijzondere functionaliteiten, zoals Acer IntelliSpin (waarmee de schermrotatiefunctie wordt uitgebreid, zodat het scherm ook roteert als de tablet plat ligt) en de Acer Touch WakeApp (waarmee je snel toegang hebt tot je favoriete apps, direct vanuit de slaapmodus). Dankzij Android 4.2 kan je verder rekenen op multi-user support (met maximaal acht aparte profielen). De tablet komt met 16GB of 32GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD.

De Acer Iconia A3 met alleen WiFi is vanaf oktober te koop voor 249 euro. In november volgt de 3G-editie voor 299 euro.

Acer Iconia A3
Acer Iconia A3

Engadget