Interessant:

Huawei Ascend P6 wint EISA Award

nieuws 19 augustus 2013 om 12:37

De Huawei Ascend P6 heeft de EISA Award gekregen voor 'European Consumer Smartphone 2013-2014'. Het toestel is sinds begin juli in Nederland te koop voor 449 euro.

Het juryrapport meldt over de Huawei Ascend P6: "Slank en fraai om te zien, is de Ascend P6 een van de dunste smartphones ter wereld met een dikte van slechts 6,18 mm bij een gewicht van slechts 120 gram. De voorkant bestaat bijna geheel uit glas en het aanraakscherm meet 4,7 inch met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. Het scherm kan zelfs bediend worden met handschoenen aan. De Ascend P6 draait Android 4.2 op Huawei's eigen 1,5 GHz quad-core-processor met 2GB RAM geheugen. De naar achteren gerichte 8-megapixelcamera heeft autofocus en legt video vast in Full HD, terwijl de 5-megapixelcamera aan de voorkant uitermate geschikt is voor zelfportretten. Een welkome aanvulling op Android is Huawei's gebruikersinterface genaamd 'Emotion UI', die onder andere beschikt over panoramaopname en gezichtsherkenning. Al met al is de Ascend P6 een verrassend goed uitgeruste smartphone tegen een zeer aantrekkelijke prijs."

Robbert de Graaf, Director Consumer Business Group van Huawei Technologies Benelux BV, reageert trots: "We wisten dat we met de Ascend P6 een bijzondere smartphone op de markt brachten, iets wat in het drukbezette mobiele landschap op zich al een bijzondere prestatie genoemd mag worden. We zien uit de verkoopcijfers dat de Ascend P6 prima in de markt ligt en dat het toestel door de consument goed gewaardeerd wordt. Dat een instituut als EISA het succes onderstreept is natuurlijk een mooie bevestiging voor onze nog jonge organisatie."

De Huawei Ascend P6, die afgelopen juni in London wereldwijd werd gelanceerd, is sinds begin juli overal in Nederland verkrijgbaar in het wit en zwart tegen een adviesprijs van 449 euro. Vanaf september zal ook de roze versie in Nederland uitkomen.

De EISA Awards voor 'Best European Advanced Smartphone 2013-2014' en 'European social media phone 2013-2014' gingen naar respectievelijk de HTC One en de Samsung Galaxy S4 mini.

Huawei Ascend P6
Huawei Ascend P6

portablegear.nl