Interessant:

Amazon breidt Kindle-serie uit met Kindle Fire HD tablet

nieuws 7 september 2012 om 10:01

Amazon heeft in de Verenigde Staten de Kindle Fire HD geintroduceerd, een tablet met een 8,9-inch touchscreen. Verder komt er ook een HD-uitvoering van de 7-inch Kindle Fire.

De originele Amazon Kindle Fire is een van de populairste tablets in de Verenigde Staten, dus het is geen verrassing dat er een opvolger voor komt. Amazon breidt de Kindle Fire-tabletserie zelfs uit met twee nieuwe modellen: een HD-uitvoering van de originele 7-inch Kindle Fire en een nieuwe 8,9-inch Kindle Fire HD.

De 8,9-inch Kindle Fire HD 8.9 is slechts 8,8 millimeter dik en beschikt onder meer over een IPS-display van het krasbestendige Gorilla Glass, WiFi, 4G-support, een HD-frontcamera met geintegreerde Skype-applicatie en 16GB of 32GB. Het geheugen van de 7-inch Kindle Fire HD-model bedraagt eveneens 16GB of 32GB. Amazon belooft een accuduur van 11 uur voor het 7-inch model. Beide tablets hebben ook een krachtigere processor dan de voorgaande Kindle Fire.

De 7-inch Kindle HD is vanaf september in de Verenigde Staten verkrijgbaar voor 159 dollar; het 8,9-inch model volgt in november voor een startprijs van 299 dollar. Er zijn vooralsnog geen plannen om de tablets in de Benelux uit te brengen.

Amazon Kindle HD tablet
Amazon Kindle HD tablet

Amazon Media Room