Interessant:

Smartphone-verkoop passeert featurephone-verkoop

nieuws 29 april 2013 om 11:24

Volgens marktonderzoeker IDC was in het eerste kwartaal van 2013 de verkoop van smartphones voor het eerst hoger dan de verkoop van featurephones (budget-telefoons).

IDC zegt dat er in het eerste kwartaal van 2013 in totaal 418,6 miljoen mobieltjes zijn verkocht, waarvan 216,2 miljoen smartphones: meer dan de helft van de totale markt. In de laatste drie maanden van 2012 daalde de smartphone-verkoop nog met 5 procent, maar in het eerste kwartaal van 2013 groeide dit segment juist met maar liefst 41 procent, aldus IDC.

Samsung blijft de onbetwiste marktleider qua aantal verkochte toestellen: de Koreanen verkochten in het eerste kwartaal in totaal 70,7 miljoen telefoons. Dat is evenveel als Apple, LG, Huawei en ZTE samen - en dat nog vr de introductie van de gehypte Samsung Galaxy S4.

Apple blijft tweede met 37,4 miljoen verkochte iPhones en een groei van 6,6 procent per jaar. LG maakte in het eerste kwartaal een sterke comeback en staat met 10,3 miljoen verkochte toestellen op de derde plaats - wat vooral te danken is aan de populaire L-Style-serie en de Nexus 4. Op plaats vier en vijf volgen de Chinezen van Huawei en ZTE met respectievelijk 9,9 miljoen en 9,1 miljoen verkochte toestellen. Sony ontbreekt opvallend genoeg in de lijst.

Uit eerder onderzoek van IDC bleek dat er door de toenemende populariteit van tablets minder PC's worden verkocht.

LG Optimus L9
LG Optimus L9

PC Mag