Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm5,8" (190 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Mega 5.8 1 Foto Samsung Galaxy Mega 5.8 2

Inleiding

De Samsung Galaxy Mega 5.8 (i9150) is tegelijkertijd aangekondigd met de Galaxy Mega 6.3. Behalve een kleiner scherm (5,8-inch in plaats van 6,3-inch) heeft de Galaxy 5.8 een minder snelle processor (1,5GHz in plaats van 1,7GHz), een minder hoge schermresolutie (540 x 960 qHD in plaats van 720 x 1.280 HD) en een minder krachtige batterij. Ook 4G-ondersteuning ontbreekt en verder is de Galaxy 5.8 alleen verkrijgbaar met 8GB geheugen (de Mega 6.3 is ook beschikbaar in een variant met 16GB geheugen). Voor de rest zijn de specificaties echter vrijwel hetzelfde. De Galaxy Mega 5.8 is net zoals zijn grote broer voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, een dual-core processor, een microSD-kaartslot, een 8-megapixel camera aan de achterzijde en een 1,9-megapixel frontcamera/webcam. WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0, GPS en 3G/HSDPA worden eveneens ondersteund. Tot slot ondersteunt de Galaxy Mega 5.8 net als de Mega 6.3 bijzondere functionaliteiten zoals 'Air View' (je houdt enkel je vinger boven de content en je krijgt een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening, zonder dat je de bestanden één voor één hoeft te openen) en 'Multi-Window' (om op twee schermen tegelijkertijd te werken).

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Mega 5.8 is een Jelly Bean-phablet met een gewicht van 182 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 16,3 x 8,3 x 0,9 centimeter. De Samsung Galaxy Mega 5.8 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Mega 5.8 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Mega 5.8 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Samsung Galaxy Mega 5.8 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Mega 5.8 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Mega 5.8 bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Mega 5.8 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,9 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Mega 5.8 is uitgerust met een TFT kleurenscherm. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 540 x 960 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Mega 5.8 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Mega 5.8

Van de Samsung Galaxy Mega 5.8 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Mega 5.8 beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Mega 5.8

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Mega 5.8
Aankondiging2013
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht182 gram
Afmetingen163,0 x 83,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen2.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A15
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm5,8" (190 ppi)
Resolutie540 x 960px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,9 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB