Interessant:

Gerucht: Apple komt met iRadio

nieuws 9 april 2013 om 11:10

Volgens de laatste geruchten heeft Apple plannen om binnenkort een eigen muziek-streamingdienst onder de naam iRadio te lanceren.

Volgens Cnet zou Apple al met "twee grote muzieklabels" deals hebben gesloten voor iRadio. De service wordt gekoppeld aan iTunes en komt ook beschikbaar voor smartphones en tablets. Apple biedt nu al wel een internet-streamingdienst voor desktops en Apple TV, maar nog niet voor iOS. 

Via iRadio zou het mogelijk worden om meteen via iTunes een liedje te downloaden dat je op de radio/streamingdienst hoort. Het is echter maar de vraag of consumenten via een app een liedje willen kopen dat ze streamen. Daarnaast wil Apple middels advertenties deze gratis streaming-dienst rendabel maken. Naar verluidt lijkt iRadio qua opzet veel op de Pandora-muziekdienst, zonder on-demand ondersteuning.

Volgens de geruchten wil Apple via iRadio "unieke functionaliteiten" aanbieden, zoals de mogelijkheid om direct terug naar het begin van een nummer te gaan. Uiteraard heeft Apple nog niets bevestigd over iRadio, dus vooralsnog blijft het bij geruchten.

iTunes 11
iTunes 11

Cnet