Interessant:

Kobo Arc krijgt Android 4.1-update

nieuws 22 maart 2013 om 09:53

Kobo heeft haar 7-inch Kobo Arc-tablet een update gegeven naar Android 4.1 Jelly Bean. De update is per direct beschikbaar en biedt onder meer snellere prestaties.

De Kobo Arc, geintroduceerd in september 2012, is een stijlvolle 7-inch Android-multimediatablet met toegang tot de Google Play Store. Kobo's exclusieve interface, genaamd Tapestries, reageert op 'gepinde' content van de gebruiker en geeft aanbevelingen met betrekking tot video's, boeken, webpagina's en andere content. De Arc werd oorspronkelijk geleverd met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar nu kan je dus updaten naar Android 4.1 Jelly Bean.

De belangrijkste vernieuwingen in Android 4.1 zijn uitgebreidere notificaties (in de notificatiebalk kan je nu notificaties van verschillende apps openen en bekijken zonder dat de app hoeft te worden geactiveerd), verbeterde zoekopties (Google Search kan direct vanuit het versleutelde scherm worden geopend door het scherm met één veeg omhoog te bewegen. Daarnaast kan je met een stemopdracht direct Voice Search openen) en geoptimaliseerde stemherkenning en verbeterde woordvoorspelling (met een compleet nieuw on-screen toetsenbord).

Ook nieuw is de verbeterde Face Unlock-functie (gezichtsontgrendeling kan nu bijvoorbeeld ook met een 'knipoog') en de Google Now-functie (biedt onder meer gepersonaliseerde informatie aan de hand van locatie, tijdstip en afspraken in de agenda). Daarnaast zijn er ook verbeteringen aangebracht in de blokkering van malware.

Kobo Arc
Kobo Arc

portablegear.nl