Interessant:

HTC One vertraagd

nieuws 10 maart 2013 om 10:17

Naar verluidt slaagt HTC er niet in om voldoende cameramodules te maken voor haar nieuwe vlaggenschip de HTC One. Dat melden bronnen uit Taiwan.

De nieuwe HTC One, die vorige maand werd geintroduceerd, maakt gebruik van de zogenaamde UltraPixel-cameratechnologie. De componenten om deze UltraPixel camera te maken zijn schaarser dan gedacht, blijkt uit onderzoek van analistenbureau KGI Securities.

HTC One
HTC One

Analisten van KGI Securities denken dat HTC tussen de 800.000 en 1,2 miljoen HTC One's kan produceren en dus verkopen de komende maanden. Dit is fors lager dan waarop gerekend werd, en ook fors lager dan wat concurrenten Apple en Samsung doorgaans weten te verkopen in de eerste maanden. Mogelijk kiest HTC er voor om de One in kleinere markten later te introduceren om zo de belangrijke markt VS niet teleur te stellen. In Nederland ligt de HTC One waarschijnlijk eind maart / begin april in de schappen.

De UltraPixel camera is dé functie die centraal staat in de marketing van de One. Daar waar andere fabrikanten kiezen voor traditionele 13-megapixel sensors, heeft HTC gekozen voor een geavanceerde 4-megapixel sensor. Deze sensor zorgt voor een veel betere lichtopbrengst, waardoor de foto's, volgens HTC, beter zijn dan foto's van een 13-megapixel sensor.

De HTC One werd onlangs nog vekozen tot beste nieuwe telefoon van 2013.

Android Authority