Interessant:

HTC One wordt nieuw vlaggenschip

nieuws 19 februari 2013 om 18:10

HTC heeft in Londen de HTC One geintroduceerd. De HTC One is een high-end multimedia telefoon met een innovatieve cameratechnologie en een vernieuwde HTC Sense interface.

"Mensen dompelen zich onder in een constante stroom van updates, nieuws en informatie. Hoewel telefoons één van de belangrijkste middelen zijn om in contact te blijven met mensen en informatie, sluiten conventionele ontwerpen niet aan bij de manier waarop mensen hun telefoon daadwerkelijk gebruiken", zegt Peter Chou, CEO van HTC. "Een nieuwe, opwindende benadering is noodzakelijk. Met de nieuwe HTC One hebben we de mobiele ervaring vanaf de kern opnieuw opgebouwd om aan te sluiten bij deze nieuwe realiteit."

HTC One
HTC One

Op softwaregebied zijn HTC BlinkFeed, HTC Sense TV en HTC Zoe nieuw in de HTC One (die ook wel The New HTC One wordt genoemd). HTC BlinkFeed transformeert het homescreen naar een livestream van persoonlijke, relevante informatie zoals updates van sociale netwerken, nieuws, foto's en entertainment en lifestyle updates, zodat de gebruiker hiervoor niet langer verschillende applicaties hoeft te raadplegen. HTC BlinkFeed verzamelt de nieuwste content uit de meest relevante en interessante bronnen, zodat het in één oogopslag en op één plaats zichtbaar is, zonder de noodzaak te wisselen tussen applicaties en websites.

HTC-topman Peter Chou toont The New HTC One in Londen
HTC-topman Peter Chou toont The New HTC One in Londen

HTC One hands-on in Londen
HTC One hands-on in Londen

HTC Sense TV transformeert de nieuwe HTC One tot een interactieve programmagids en afstandsbediening voor de meeste TV's, set-top boxen en ontvangers. Met de kracht van de cloud maakt HTC het eenvoudig en intuïtief om te kijken wat er op TV is en het favoriete programma van de gebruiker te vinden.

Met HTC Zoe ten slotte is het mogelijk foto’s van hoge kwaliteit te maken die tot leven komen in fragmenten van drie seconden. Deze 'Zoes', foto's en video's worden op een bijzondere wijze getoond, zodat de galerij tot leven komt. Deze transformeert van een traditionele galerij met stilstaande beelden, tot een bewegende galerij met herinneringen. Met Zoe Highlights worden automatisch geïntegreerde filmpjes van 30 seconden met hoogtepunten van iedere map gemaakt. Deze beelden bestaan uit foto's en video's, inclusief muziek met professionele effecten en transities. Deze video's met hoogtepunten zijn gemakkelijk te bewerken, kunnen ingedeeld worden op thema en eenvoudig worden gedeeld via sociale netwerken, e-mail of andere diensten.

HTC One
HTC One

Speciaal voor de HTC One heeft HTC een camera op maat ontwikkeld met een f/2.0 apertuur lens en een hoogwaardige sensor met UltraPixels die 300 procent meer licht vangt dan traditionele camerasensoren. Deze nieuwe benadering levert ook krachtige prestaties in situaties met weinig licht en andere verbeteringen voor foto’s en video's. Daarnaast is het perfecte zelfportret of video slechts met één druk op de knop verwijderd met een ultrawijde front-facing camera die 1080p video ondersteunt.

De HTC One is ontworpen met een volledig omhullende aluminium unibody en een 4,7 inch, Full HD (1080p) scherm. Ook beschikt het toestel over het Android Jelly Bean besturingssysteem en LTE-netwerktechnologie voor razendsnel browsen. De HTC One is beschikbaar in het zilver en het zwart. In Nederland is de HTC One vanaf 15 maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van 699 euro.

portablegear.nl